Süper Lig'de liderlik yarışı kızıştı. Fenerbahçe- Ankaragücü maçında 4 gol atıldı

Süper Lig'de liderlik yarışı kızıştı. Fenerbahçe- Ankaragücü maçında 4 gol atıldı
Süper Lig'in 19.haftasının kapanış maçında Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip, Ankara ekibini Thiam, Samatta ve Valencia'nın golleri ile 3-1 mağlup ederek lider Beşiktaş'ı takibini sürdürdü.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 19.haftasının kapanış maçında MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Beşiktaş- Galatasaray derbisinin oynandığı hafta puan kaybetmek istemeyen Fenerbahçe, maça hızlı başladı. Art arda ataklar yapan ev sahibi ekip, aradığı golü 28'nci dakikada yıldız golcüsü Thiam ile buldu. Ardından ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe bu kez de Samatta ile 2 farklı üstünlüğü elde etti. 

Fenerbahçe ilk yarıyı önde tamamlarken, ikinci yarıya Ankaragücü daha etkili başladı. Fenerbahçe oyunun ilerleyen dakikalarında yeniden etkisini gösterdi ve günün başarılı ismi Valencia sahneye çıktı. Valencia, takım arkadaşlarının baskısı sonucu rakip yarı alanda kazanılan topu, çok şık bir şekilde Ankaragücü kalesine gönderdi. Fenerbahçe bu gol ile iyice rahatladı. Maçın geri kalanında tempo normal seyrederken, Ankaragücü farkı 2'ye indiren golü çok geç buldu. Emre Güral, 90+4'te attığı gol ile takımına 1 sayı kazandırdı ancak geri kalan dakikalar puan için yeterli olmadı. 

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 38'e çıkararak, lider Beşiktaş'ın ardından averajla ikinci sırada yer almaya devam etti. Ankaragücü ise maç öncesinde 15 olan puanını yükseltemeyerek, düşme potasından bu hafta da kurtulamadı. 

Süper Lig'de iyice kızışan şampiyonluk yarışının ikinci yarıda taraftarlara daha büyük keyif yaşatması bekleniyor. 

MAÇTAN ÇARPICI DETAYLAR: 

Fenerbahçe, 2017-2018 sezonundan sonra ilk kez sezon içinde 5'te 5 yaptı. Son olarak 2017-2018 sezonunun 12 ile 16. haftalar arasında üst üste 5 maç kazanan Fenerbahçe, uzun süre sonra bu seriyi tekrarladı.

VALENCİA UZUN SÜRE AĞLARI SARSTI 

Fenerbahçe'nin Ekvadorlu futbolcusu Enner Valencia, uzun süre sonra gol atmayı başardı.

Sarı-lacivertli formayla ligde ilk golünü 6. haftada 25 Ekim'de 3-1 kazanılan Trabzonspor maçında atan Valencia, yaklaşık 3 ay sonra golle buluştu.

Valencia, MKE Ankaragücü'ne attığı golle ligdeki sayısını da 2'ye çıkardı.

THİAM LİGDE ÜÇLEDİ 

Fenerbahçe'nin sezon başında Kasımpaşa'dan renklerine bağladığı Mame Thiam, ligdeki üçüncü golüne imza attı.

Geçen sezonun aksine Fenerbahçe'de daha çok hücumun solunda görevlendirilen Senegalli oyuncu, ligde sarı-lacivertli formayla ilk gollerini 16. haftada eski takımı Kasımpaşa ile yapılan maçta kaydetmişti.

Ligdeki üçüncü golünü MKE Ankaragücü karşısında bulan Thiam, kupada da takımı adına 2 gole imza atmıştı.

SAMATTA İKİ RESMİ MAÇTA GOL SEVİNCİ YAŞADI 

Fenerbahçe'nin bu sezon transfer ettiği Mbwana Samatta, performans artırdı.

Sarı-lacivertli takıma katıldıktan sonra ilk kez ilk 11'de çıktığı Fatih Karagümrük maçında 2 gole imza atan Samatta, daha sonra gol bulamamıştı.

Uzun süreli sakatlığının ardından kupada Kasımpaşa ağlarını sarsan Samatta, MKE Ankaragücü'ne de gol atarak üst üste 2 resmi maçta gol buldu.

MAÇ İLE İLGİLİ DETAYLAR

İKİ TAKIMIN 11'LERİ:

FENERBAHÇE: Altay, Nazım, Serdar, Tisserand, Novak, Gustavo, Ozan, Pelkas, Valencia, Thiami Samatha 

ANKARAGÜCÜ: Ricardo, Sarlija, Atakan, Erdi, Atila, Diousse, Lukasik, Lobzhanidze, Endri Çekiçi, Emre Güral, Börven, Paintsil, 

MAÇTAN NOTLAR:

İLK YARI

1' Haftanın kapanış maçı başladı.

2' Fenerbahçe, Ankaragücü yarı sahasında etkinlik kurmaya çalışıyor 

4' Novak'ın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Pelkas'ın vuruşunda kaleci Ricardo üzerine gelen topu kontrol etti.

20210118-2-46429187-61695848-web-1.jpg

7' FENERBAHÇE ÇOK NET KAÇIRDI: Valencia'nın köşe vuruşunda topa kafayı vuran Samatha, Ankaragücü kale çizgisi üzerinde topa müdahale eden Atila Turan'ı geçemedi. 

12' VALENCİA SERBEST VURUŞ KULLANIYOR: Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşu direk kaleye gönderen Valencia, etkili, olamadı. 

14' Lukasik, Fenerbahçeli Ozan Tufan'ın müdahalesi sonucunda yerde kaldı. 

17' TEHLİKELİ POZİSYON: Fenerbahçe savunmasından gelen topa hareketlenmek isteyen Valencia ayağını topa uzattı ancak Ankaragücü'nden Atila'nın ayağı tehlikeli kalktı. Hakem faul çaldı. 

18' Ankaragücü, Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya çalışıyor. Sarlija'nın ceza sahası önüne kadar getirdiği pozisyonda Endri Çekiçi topu hemen yanındaki Bolingi'ye bıraktı, Bolingi'nin şutu savunmadan döndü. 

24' Ankaragücü'nün sol taraftan kullandığı köşe vuruşu, Fenerbahçe kalecisi Altay tarafından uzaklaştırıldı. 

24: ALTAY SAKATLANDI: Kaleci Altay, topa müdahale ederken belinin rakip takım futbolcusu nedeniyle bükülmesinin ardından sakatlık yaşıyor. 

28' GOL: Fenerbahçe, maçın başından bu yana gerçekleştirdiği gol arayışında başarılı oldu. Valencia'nın Ankaragücü kalesinin sol tarafından ceza sahasına doğru verdiği pası, kaleye doğru gönderen Thiam, Ankaragücü'nün kalecisi Ricardo'nun topu sektirmesinin ardından meşin yuvarlağı ikinci hamlede ağlara göndererek takımını  1-0 öne geçirdi. 

20210118-2-46429187-61695849-web.jpg

34' GOL: Fenerbahçe, Samatta ile ikinci golü de buldu. Ceza sahasına doğru yükseltilen topu iki Ankaragücülü arasında kurtaran Thiam, meşin yuvarlağı Samatta'ya indirmeyi başardı. Topu alan Samatta, iki rakibi arasından ceza sahasına girerek, klas bir vuruş ile Ricardo'yu mağlup etti: 2-0 

POZİSYON VAR'DA İNCELENİYOR

Ankaragücülü futbolcuların faul itirazının ardından pozisyon, VAR'da incelendi. Ankaragücü tarafı, Samatta'nın gole giderken sol kolunu Ankaragücülü futbolcunun suratına vurduğunu belirtti ancak hakem gol kararı verdi. 

36' Fenerbahçe ceza sahasına gelen topu kaleye göndermek isteyen Bolingi yerde kaldı. Hakem devam kararı verdi. Ardından Lobzhanidze, yerde kaldı. Ankaragücülü Endri Çekiçi topu kaleye sert gönderdi ancak dışarı gitti. 

20210118-2-46429187-61695850-web.jpg

DETAY: FENERBAHÇE'DEN SEZON BAŞINDAN BERİ BİR İLK

Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana en fazla isabetli vuruş gerçekleştirdiği maçı oynadığı öğrenildi.

40' Valencia, Ankaragücü ceza sahası içerisinde topu kaleye göndermeye çalıştı ancak savunma engel oldu. Önüne seken topa vuran Pelkas'ın vuruşu Ankaragücülü oyunculardan dışarı çıktı. Ardından Valencia'nın kullandığı köşe vuruşu, ceza sahasına gönderildi. Gustavo'nun şutu tekrar dönünde top Ozan Tufan'ın önünde kaldı. Tufan, topu kaleye göndermek istedi ancak savunmadan sekti. Yeniden topa vurmak için ayağını rakibe zarar verecek şekilde kaldıran Ozan, sarı kart gördü.

20210118-2-46429580-61696681-web.jpg

40' MAÇTAKİ İLK SARI KART OZAN'A ÇIKIYOR

40' MAÇTAKİ İKİNCİ SARI KART: Endri Çekici, Ozan'ın ardından sarı kart gördü. 

45' FENERBAHÇE ART ARDA GOLLERİ KAÇIRDI:

Gustavo'nun soldan ortasında, Thiam topu ıskaladı. Sağ taraftan yeniden başlayan atakta Pelkas'ın vuruşu rakip savunmaya çarparak dışarı çıktı. Köşe vuruşunu kullanan Fenerbahçe etkili olamadı. 

MAÇTA İLK YARI SONA ERDİ---------------------

MAÇTA İKİNCİ YARI OYNANIYOR--------------

47' Ankaragücü, gol için Fenerbahçe kalesine yükleniyor. Lobzhanidze'nin pası ile topla buluşan Diousse, ceza sahası içerisindeki gol fırsatından yararlanamadı. 

49' Ankaragücü, Fenerbahçe kalesine etkili gelmeye devam ediyor. Paintsil'in vuruşu, kaleci Altay'da kaldı. 

52' SERBEST VURUŞ: Ankaragücü adına ceza sahasının hemen dışındaki serbest vuruşunu kullanan Lukasik'in vuruşu Altay'ın sağından az farkla dışarı gitti. 

20210118-2-46429580-61696683-web.jpg

53' Arkadaşlarının öne yaptığı baskı sonucunda topu kazanan Samatta, Ankaragücü ceza sahasına girerken Valencia'ya pas attı. Valencia müsait pozisyonu gole çeviremedi. 

58' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Ankaragücü'nde Emre Gürel ve Borven gol bulmak için oyuna giriyor. 

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Fenerbahçe'de sakatlık geçiren Serdar Aziz'in yerine Lemos oyuna dahil oldu. 

20210118-2-46429580-61696686-web.jpg

66' Fenerbahçe, Ankaragücü kalesine sağ taraftan geldi. Nazım Sangare'nin içeri yaptığı ortaya yarım vole vuran Pelkas'ın şutu üstten auta gitti. 

67' GOL: Fenerbahçe, Ankaragücü kalesine baskı yaptığı sırada topu kaptı. Valencia ceza sahası önünde aldığı topu çok güzel bir şut ile Ankaragücü kalesine gönderdi. 

20210118-2-46429580-61696687-web.jpg

72' OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: Fenerbahçe'de bir golün sahibi ve iyi performans gösteren Thiam, yerini Cisse'ye bırakıyor. 

74' ALPER POTUK OYUNA GİRİYOR

Fenerbahçe'de uzun yıllar forma giyen Alper Potuk, Kasımpaşa forması ile eski takımına karşı top koşturacak. 

20210118-2-46430066-61697793-web.jpg

75' Painsty, Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya çalıştı ancak top dışarı gitti. 

77' Ankaragücü bir kez daha Fenerbahçe kalesine etkili geldi. Ankaragücü kaptanı Pinto'nun vuruşu üstten dışarı gitti. 

88' Ankaragücü penaltı bekliyor ancak hakem devam kararı verdi. 

89' Fenerbahçeli İsmail Yüksek'in gerçekleştirdiği vuruş, kalenin üzerinden auta çıktı. 

90' GOL: Emre Güral, 90+4'te topu ağlara göndererek, farkı 2'ye indirdi. 

Mücadele başka gol olmadı, Fenerbahçe kendi evinde 3 puan alarak, lider Beşiktaş'ı takibini sürdürdü.