Fenerbahçe, Ankaragücü’nü mağlup etti

Fenerbahçe, Ankaragücü’nü mağlup etti
Spor Toto Süper Lig’in 5. Haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Ankaragücü ile karşılaştı. Sarı lacivertliler, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazanarak 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 5. Haftasında Fenerbahçe kendi evinde Ankaragücü ile karşılaştı. Geçen hafta deplasmanda Alanyaspor’a mağlup olan sarı lacivertliler, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak 3 puanı alan taraf oldu.

Dakikalar 16’yı gösterdiğinde Rami'nin kaybettiği top sonrası Ankaragücü'nde Orgill, hızıyla Zanka'nın yanından sıyrılarak kaleci Altay ile karşı karşıya kaldı. Altay'ın sağına yaptığı vuruşla da takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sadece 4 dakika sonra Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Sol kanattan ceza sahasına atılan top önce Vedat Muriqi'de ondan Mathias Zanka'nın önüne düştü ve Mathias Zanka maçta eşitliği yakalayan golü attı.

İlk yarı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe ikinci yarının başından itibaren golü arayan taraf olurken, bir çok pozisyondan yararlanamadı.

54. dakikada Muriç'in pasında Tolga Ciğerci, ceza sahası içinde topla buluştu ve uygun pozisyonda yaptığı vuruş üstten dışarı gitti.

55. dakikada Ozan Tufan'ın taşıdığı topta savunma arkasına attığı pasla Max Kruse, sol çaprazda kaleci Korcan ile karşı karşıya kaldı. Kruse'nin vuruşunda Korcan kritik bir kurtarışa imza attı.

61. dakikada bu kez Ankaragücü gole yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde bomboş kafa vuruşu şansı yakalayan İlhan Parlak'ın vuruşu auta gitti.

61. dakikada Fenerbahçe'de Vedat Muriç'in bıraktığı topta Deniz Türüç'ün sağ çaprazdan vuruşu üstten dışarı çıktı.

Ancak dakikalar 73’ü gösterdiğinde Fenerbahçe aradığı galibiyet golünü buldu. Emre Belözoğlu'nun sola kanada açtığı pozisyonda topla buluşan Max Kruse, çok şık hareketlerle Muriç'e pozisyonu hazırladı. Kruse'nin ortasında altı pasta topla buluşan Muriç, Fenerbahçe'yi öne geçirdi

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe Ankaragücü’nü 2-1 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.