Fenerbahçe Avis, Tüpraş ve Acıbadem'den kaç para sponsorluk geliri kazanacak?

Fenerbahçe Avis, Tüpraş ve Acıbadem'den kaç para sponsorluk geliri kazanacak?
Fenerbahçe göğüs sponsoru Avis'ten 35.5 milyon TL, yeni kol sponsoru Tüpraş'tan 15 milyon TL, bir diğer yeni sponsor Acıbadem'den ise 3 yıl için 2.8 milyon Euro kazanacak. Acıbadem ayrıca, Kanarya'ya 10 milyon TL değerinde cihazlar alacak.

TFF Kulüp Lisans Kurulu'nun 154 milyon TL takım harcama limiti belirlediği Fenerbahçe, bütçe dar boğazını aşmak için çalışıyor.

Yüzde 15'lik sapma payı ile bu sezon futbol operasyonuna toplam 177 milyon TL harcayabilecek, aksi halde puan düşürme ve transfer yasağı gibi cezalarla karşı karşıya kalabilecek sarı-lacivertliler, sponsorluklara ağırlık verdi. Fenerbahçe, forma göğüs sponsoru AVİS ile yeni sözleşme imzalarken forma kol sponsorluğu için de TÜPRAŞ ile anlaşmaya vardı.

Sözcü'den Sercan Hamzaoğlu'nun haberine göre; Koç Grubu şirketlerinden AVİS forma göğüs sponsorluğu için 35.5 milyon TL, TÜPRAŞ forma kol sponsorluğu için 15 milyon TL ödeyecek.

TFF Kulüp Lisans ve Fair Play Talimatı'na göre kulüpler, yeni sponsorluk gelirleri, oyuncu satışı ve borç yapılandırmasıyla limitlerini daha da arttırabiliyor. Sponsorluk gelirlerinin üçte biri gelir olarak harcama limitine eklenebiliyor. Böylece harcama limiti 24 milyon Euro seviyesine yükselecek.

ACIBADEM’DEN 2.8 MİLYON EURO

Öte yandan FENERBAHÇE, önemli bir sponsorluk anlaşması daha gerçekleştirdi. Medical Park Hastaneler Grubu'na ait Liv Hospital ile olan sağlık sponsorluğu anlaşmasını sonlandıran sarı-lacivertliler, Acıbadem ile el sıkıştı. Acıbadem, Fenerbahçe'nin sağlık sponsoru olarak üç yıl için 2.8 milyon Euro verecek.

Acıbadem ayrıca, Kanarya'ya 10 milyon TL değerinde cihazlar alacak.

Böylece Fenerbahçe'nin kasasına 80 milyon TL civarı para girmiş olacak.