Fenerbahçe Başkanı Ali Koç fena patladı, “Biz sevk ediliyorsak, Nihat Özdemir de edilmeli”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç fena patladı, “Biz sevk ediliyorsak, Nihat Özdemir de edilmeli”
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'de katıldığı programda Nihat Özdemir ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç takımın son durumu ve gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mynet’te yer alan habere göre, Ali Koç, "TFF Disiplin Kurulu'nu ilgilendiren bir konu değil bu. Biz sevk ediliyorsak, Nihat Özdemir de sevk edilmeli. İnşallah hukuken doğrusu yapılır ama ne yazık ki ülkemizde kurullar da bağımsız değil. TFF'nin kurullarını federasyon atıyor. Kim kimi yargılayacak?" ifadelerini kullandı.

MUSLERA’NIN SAKATLIĞI

Koç, "Doktorun söylediğine göre kendisi iyi durumda. Dün ise sadece Galatasaraylıları değil, herkesi üzen bir hadiseye tanıklık ettik. Muslera talihsiz olarak ağır bir sakatlık geçirdi. Kendisine ve Galatasaray camiasına büyük geçmiş olsun diliyorum." ifadeleri kullandı.

"3 TEMMUZ KUMPASI”

Koç, "3 Temmuz kumpası bizim için hafif bir konu değildir. Bu olayı çok insan takip ediyor ama bazı insanlar da parça parça görüyor. Bütünsel bakış açısından uzak olursan, bu olayın ne kadar vahim olduğunu, hatta skandal olduğunu görebilmek güç. Türkiye'de medya çok çabuk değişiyor. Medya eski medya değil. Medya; en şeffaf, en etik bilgilendirme görevini yerine getirmiyor. Biz de medya tarafından çok sevilen bir kulüp olmadığımız için, bizim söylemlerimiz genelde hak ettiği şekilde ele alınmıyor." dedi.

ali-koc-003.jpg

"FENERBAHÇE’YE SALDIRDI”

Ali Koç, "Kahpe örgüt, en güçlü olduğu dönemde, insanların onlardan en çok korktuğu dönemde Fenerbahçe'ye saldırdı. 7'den 70'e bütün Fenerbahçeliler, geri adım atmadan mücadele ettik ve zamanla neyin ne olduğu ortaya çıktı. Bu ülkede mücadeleyi ateşleyen kulüp Fenerbahçe oldu." açıklamasını yaptı.

"NİHAT BEY’İN KEYFİNE GÖRE YILDIZ FALI MI YAPACAĞIZ?”

Ali Koç, “Nihat Bey'in açıklamaları bana mesajla geldi. Sabah ola hayrola dedim. Olayın tahminimden farklı olduğunu gördüm. Durup dururken arı kovanına çomak sokmak var burada. Öyle olunca da ne oluyor, arılar saldırıyor. Nihat Özdemir'den düzeltme bekledik. Öyle bir hava yaratılıyor ki, 'Nihat Bey öyle bir şey söyler mi?' diye... Fenerbahçe'nin kırmızı çizgisini biz Nihat Bey'in niyetine göre yıldız falı mı yapacağız?" ifadelerini kullandı.

1024xauto-001.jpg

"HEPSİ TESCİL ETMİŞTİR”

Koç,"2010-11 sezonu şampiyonunu TFF, Etik Kurulu, UEFA... Hepsi tescil etmiştir." açıklamasını yaptı.

"MESELE ALİ-VELİ DEĞİL, FENERBAHÇE MESELESİ”

Koç,"Bu Ali-Veli meselesi değil, bu Fenerbahçe meselesi. Buna kimse kayıtsız kalamaz. Kayıtsız kalıyorsa da bu kutsal göreve layık değildir. Başkanvekilimiz Semih Özsoy açıklama yaptı, aynı gün Nihat Özdemir de TFF'nin resmi sitesinden, bizleri hayret eden bir açıklama yayınlandı. Bu konu TFF ile Fenerbahçe arasında değil. Çok çok kötü yazılmış bir açıklama yapıldı." dedi.

"ZAMANINDA BİRİLERİNİ İŞTEN ÇIKARMIŞ ZİHNİYET”

Koç, "Sosyal medyanın yönlendirmeleri' ve 'sportif başarısızlık' sözleri var açıklamada. Bir federasyon başkanının böyle bir söylemde bulunması zavallı bir şey. Sosyal medyada bir şey çıktığında hop oturup hop kalkıyor, zamanında da birilerini işten çıkartmıştır bu zihniyet." dedi.

1024xauto-1.jpg

"2010/11 ŞAMPİYONU KİM?"

Ali Koç, "Çok basit bir soru sorduk Nihat Bey'e, '2010-11 şampiyonu kim?' dedik ama bu düzeltme fırsatı kullanılmadı. Ortamı yatıştırmak yerine gerilimi tırmandırmayı tercih etti. Bizi hayretlere düşürdü. Ben Nihat Özdemir'in yerinde olsam 'Tabii ki Fenerbahçe derim ve kökünden bunu keserim. TFF Yönetim Kurulu, TFF Etik Kurulu, UEFA tescillemiş, daha konuşacak bir şey yok, gidilecek bir merci de yok.O günkü mücadelenizi inkar mı ediyorsunuz? Nedir burada niyet?" ifadelerini kullandı.

"TAM BİR AKIL TUTULMASI”

Ali Koç, "Nihat beyi savunanlar tam söylemleri üzerinden savunmuyorlar. Kişiliği, iyi adamlığı şudur budur. Fenerbahçeli taraftarların kaçı Nihat beyin şahsını biliyor. Bunu iki cümleyle düzeltmek varken buralara tırmandırmak tam bir akıl tutulması." dedi.

ali-koc-004.jpg

"BİR ANLIK ÖFKEYLE KÖTÜ BİR AÇIKLAMA GİRİLDİ"

Ali Koç, "3 Temmuz'u bilen bilir ama aradan 9 sene geçmiş. Başta Aziz Yıldırım ve diğer arkadaşlarımızın özgürlükleri ellerinden çalındı. Ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün itibarına müthiş bir saldırı yaşandı. Sportif ve maddi açıdan rakiplerimizin fersah fersah önündeydik. Açıklamaların yapıldığı akşam Nihat beyin böyle bir şeyi ima edeceğini düşünmüyorum, illa ki düzeltilir diye sakin olmanızı istemiştim.

Sonra sabahleyin buluştuk seninle, izledim. Bir daha izledim. Olayın benim zannettiğimden farklı olduğunu gördüm. Nihat Özdemir bizleri hayret ettirecek şekilde TFF sitesinden yazılı açıklama yaptı. Bunun TFF'yi ilgilendiren hiçbir yanı yok. Fenerbahçe ile TFF arasında olan bir konu da değil. Bir anlık öfkeyle çok, çok kötü yazılmış bir açıklama girildi." dedi.

"BİZ SEVK EDİLİYORSAK, NİHAT ÖZDEMİR DE EDİLMELİ"

Ali Koç, "TFF Disiplin Kurulu'nu ilgilendiren bir konu değil bu. Biz sevk ediliyorsak, Nihat Özdemir de sevk edilmeli. İnşallah hukuken doğrusu yapılır ama ne yazık ki ülkemizde kurullar da bağımsız değil. TFF'nin kurullarını federasyon atıyor. Kim kimi yargılayacak?" ifadelerini kullandı.

"GENELEKSEL MEDYADA, BU KONUŞMALAR ÇIKMAYACAK"

Ali Koç, "Yarın geleneksel medyada, bu güzelleme yapan medyada bu konuşmalar çıkmayacak. Onun için benim için önemli olan camiamızın konuyu çok daha iyi anlamaları. Bunun için yapıyoruz programı. Arkadaşlar, garip bir şeyler oluyor." dedi.

"ALİ KOÇ HUSUMETİ ÖYLE BİR SEVİYEYE GELMİŞ Kİ..."

Ali Koç, "Hiçbir federasyon başkanı, hiçbir kulübün iç işlerine karışamaz. Başarılıymış, başarılı değilmiş, haddine değildir! Nerede görülmüş böyle bir şey! Ali Koç husumeti öyle bir seviyeye gelmiş ki..." dedi.

OBRADOVİC...

Ali Koç,"Obradovic bugün İstanbul'a geldi. Önümüzdeki sezon ne olacağını yarın oturup konuşacağız. Benim her zaman söylediğim bir şey vardır. Obradovic burada kalmak istediği sürece kalabilir. Fenerbahçe ve basketbolun efsanesidir. Fenerbahçe'deki yeri bambaşkadır fakat önümüzdeki sene 30 milyon seviyelerinde olamayız. Küçülmeye gideceğiz. Yine de yanımızda olup liderlik etmek isterse Fenerbahçe'de kalabilir." dedi.