Fenerbahçe yine kayıp! Avrupa şansı mucizelere kaldı

Fenerbahçe yine kayıp! Avrupa şansı mucizelere kaldı
Sivasspor, deplasmanda Fenerbahçe'yi 2-1 yendi. Altay'ın kurtarışları sayesinde 3 maçtan 7 puan çıkaran Kanarya'da savunmanın kritik hataları ön plana çıktı. Sivasspor bu hataları 9'da Arouna Kone (pen) ve 44'te Emre Kılınçla değerlendirdi. Fenerbahçe'nin tek golü ise 27'de Deniz Türüç'ten geldi

Süper Lig'de Avrupa umutlarını yeşerten Fenerbahçe Sivasspor karşısında sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. 

Sivasspor'un golleri Arona Kone (9', pen) ve Emre Kuılınç'tan gelirken, Fenerbahçe'nin tek sayısını Deniz Türüç kaydetti. Ömer Faruk Beyaz ve Ferdi Kadıoğlu gibi gençlerin iyi mücadelesine son dakikalarda Allahyar da katıldı. İranlı oyuncu gole de çok yaklaştı.

20200712-2-43407178-56636010-web.jpg

Savunma inadı!

Tahir Karapınar'ın taraftarı adeta çıldırtan savunma kararları ise devam etti. Jailson ve Gustavo'dan sonra geçen hafta da bir süre stoperde oynayan Ozan Tufan bu maça savunmanın göbeğinde başladı. Birçok pozisyonda zorlanan Ozan'a Falette de fazla yardımcı olamadı. Son 3 maçta ön plana çıkan kaleci Altay ise bu kez çaresiz kaldı.

Bu maçın ardından Sivasspor 57 puana ulaştı ve Galatasaray'la puan farkını 5'e, Fenerbahçe'yle de 7'ye çıkardı.Sarı Lacivertliler'in Avrupa şansı ise mucizelere kaldı.