Fenerbahçe-Denizlispor: 1-2 (Maçın özeti)

Fenerbahçe-Denizlispor: 1-2 (Maçın özeti)
Spor Toto Süper Lig’in 8. Haftasında Fenerbahçe deplasmanda Denizlispor’u 2-1 mağlup etti. Sarı lacivertlilerin golünü Tolga Ciğerci ve Muriqi attı.

Spor Toto Süper Lig’in 8. Haftasında Fenerbahçe deplasmanda Denizlispor ile karşılaştı. Sarı lacivertliler, kritik mücadeleyi 2-1 kazanarak çıkışını sürdürdü.

Karşılaşmanın 39. dakikasında Tolga Ciğerci Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Isla'nın ortasında Muriqi kafayı vurdu. Direkten dönen top Tolga'nın önünde kaldı ve 27 yaşındaki futbolcu yakın mesafeden sağ ayağıyla vuruşunu yaparak takımını öne geçirdi.

Mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

50. dakikada Emre Belözoğlu, kaburgalarını tutarak acı içinde kendini yere bıraktı. Oyuncunun tedavisi tamamlandıktan sonra maç kaldığı yerden devam etti.

Maçta dakikalar 57'yi gösterdiğinde Fenerbahçe'den tehlikeli bir atak geldi. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Isla ortasını yaptı. Penaltı noktasının biraz önünde topa hareketlenen Garry Rodrigues istediği vuruşu yapamadı.

60. dakikada sol kanattan topla ilerleyen ve ceza sahasına giren Garry Rodrigues önünü boşalttıktan sonra kaleyi düşündü fakat uygun pozisyondaki vuruşunda top yandan dışarı gitti.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Vedat Muriç Fenerbahçe'yi 2-0'lık üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Emre Belözoğlu ön alanda yaptığı baskıyla topu Sackey'den söktü ve sağ taraftan ceza sahasına girdi. Tecrübeli futbolcunun sağ ayağıyla içeri çevirdiği topa Vedat Muriqi dokundu ve skoru 2-0'a getirdi.

73. dakikada Denizlispor Oscar'ın golü ile skoru 2-1'e getirdi. Golde Altay'ın büyük bir hatası var. Paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrası Aissati'nin ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Estupinan, kaleci Altay'dan önce kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Fenerbahçe 2-1’lik skorla 3 puanı alan taraf oldu.