Fenerbahçe Feyanoord'u tek golle geçti

Fenerbahçe Feyanoord'u tek golle geçti
Avrupa'ya ve lige kötü bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Kasımpaşa ile Gaziantepspor'un ardından UEFA Avrupa Ligi'nde de Feyenoord'u Emenike'nin golüyle 1-0 mağlup ederek grupta lider oldu.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda Fenerbahçe, Feyenoord’u sahasında ağırladı. Temsilcimiz Kadıköy’deki maçta rakibini 1-0 mağlup ederek ligde devam eden formunu Avrupa’ya da taşıdı. Sarı-lacivertliler 2. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Hollanda Ligi’nde 7 maçta 7 galibiyet alan Feyenoord karşısında üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe, 18. dakikada Emmanuel Emenike ile 1-0 öne geçti. Ozan Tufan’ın pasında ceza sahasına giren Nijeryalı golcü, sağ çarprazdan şutunu çekerek topu filelere göndermeyi başardı.

İlk yarıda gol fırsatlarına giren Fenerbahçe 2. golü bulamadı. İkinci yarıda Feyenoord, sarı-lacivertli takımın kalesinde tehlikeli pozisyonlar yakaladı. Dakikalar 72’yi gösterdiğinde forvet Jörgensen, Volkan’ın üzerinden aşırtmayı yolladı. Skrtel top ağlara girmeden müthiş bir hamleyle uzaklaştırmayı başararak galibiyette kritik bir dokunuş yaptı!

Son haftaların formda ismi Lens 79. dakikada sezonun en güzel golünü atma fırsatını kaçırdı! Korner sonrasında topu tutan Volkan, oyunu hızlı başlattı. Lens topla kendi yarı sahasında buluştu. Topu koşu yoluna gönderek Lens müthiş bir deparla topla yeniden buluşarak ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Hollandalı oyuncu köşeye gönderdi ancak az farkla dışarıya çıktı.

Geride kalan dakikalarda Fenerbahçe ile Feyenoord skoru değiştirecek golü bulamadı. Temsilcimiz Zorya beraberliği sonrasında bu maçtan galibiyetle ayrılarak 4 puanla liderliğe oturdu. Feyenoord ise 3 puanda kaldı.