Fenerbahçe Gael Clichy için harekete geçti

Fenerbahçe Gael Clichy için harekete geçti
Sol bek pozisyonunda İsmail Köybaşı'dan beklediğini alamayan Hasan Ali Kaldırım'a da henüz imza attıramayan Fenerbahçe rotayı İngiltere Premier Ligi'ne çevirdi.

Sol bek noktasında Hasan Ali Kaldırım ve İsmail Köybaşı'dan biriyle yollarını ayırması beklenen Fenerbahçe bu bölgeye etkili bir ismi transfer etmek istiyor.

Takvim'de yer alan habere göre, Fenerbahçe, Manchester City'nin sol beki Gael Clichy ismini bir kez daha masaya yatırdı.

31 yaşındaki Gael Clicy'nin sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması da transferi çok daha makul hale getirirken Fenerbahçe, önümüzdeki günlerde Fransız yıldızla temasa geçerek oyuncuya teklifte bulunacak.

Fransız sol bek. 2011 yılında, 2003'ten beri forma giydiği Arsenal FC'den 7 Milyon Sterlin karşılığında Manchester City FC takımına transfer olmuştur. Clichy, Arsenal'in namağlup şampiyon olduğu dönemdeki Efsane Kadrosundan kalan son oyuncuydu fakat o da transfer olunca Arsenal'in o sezonki kadrosundan kimse kalmamış oldu.G.Clichy henüz 9 yaşında bir çocukken Toulouse'da bir futbol sahasının üstündeki tellere tırmanmış bu sırada sağ baş parmağı kopmuştur.Bu olaydan sonra Clichy hemen hastaneye kaldırılmış ve parmağı kurtarılmıştır.Gael Clichy bu olaydan 11 yıl sonra 2006 yılında ünlü Fransız L'Quipe dergisine verdiği röportajda bu olaydan bahsetmiş,bunun kendisini futbola daha da bağladığını söylemiştir.

Uzun yıllar Arsenal forması giydikten sonra 2011-2012 sezonundan bu yana Manchester City'de futbol oynayan Gael Clichy, bu sezon 23'ü lig olmak üzere 37 maçta oynadı 2 gol kaydetti.