Fenerbahçe İsmail Kartal'la da Antalya'da karaya oturdu. Antalya'da şok

Fenerbahçe İsmail Kartal'la da Antalya'da karaya oturdu. Antalya'da şok
Sarı-Lacivertliler 1-0 öne geçtiği maçta Antalyaspor'la 1-1 berabere kaldı.

“Her başlangıç zordur” derler.

Fenerbahçe’nin başına ikinci kez geçen İsmail Kartal için de, “Acaba öyle midir” diye düşünürken, birden aklıma Vitor Pereira’nın temmuz ayı başındaki imza töreni sonrasında yaptığı ilk açıklama geldi.

Öyle ya, Pereira da ikinci dönemine başlarken Sarı-Lacivertli camiaya, “Yarım kalan işimi tamamlamaya geldim” diye seslenerek umut vermişti. Ancak Pereira’nın bu yüksek motivasyonu bile ‘Portekiz dizisinin’ sezon finalinin kötü sonla bitmesine engel olamadı.

HALEF SELEF!

İsmail Kartal’ın hikayesine gelince; sanki aynı filmin farklı karakterleri sahnedeydi. 2015’te İsmail Kartal Fenerbahçe bayrağını Pereira’ya devrederken, bu kez 2021 sezonunda aynı Pereira koltuğunu İsmail Kartal’a bırakmak zorunda kaldı.

Antalyaspor maçı öncesindeki heyecanı gözlerinden okunan İsmail Kartal, “Tekrar Fenerbahçe''de 2. kez teknik direktör olarak göreve gelmek herkese nasip olmaz” dediğinde, bizim de gözlerimizde bu yüzden aynı film canlandı.

YENİDEN BAŞLASIN, BURADA KALMASIN

Neyse, “Sonuçta herkes ikinci bir şansı hak eder” diyerek başladı bizim için Antalyaspor-Fenerbahçe maçı.

Adana Demirspor mücadelesindeki ruhsuz görüntüsü gitmişti Sarı – Lacivertlilerin bir nebze. Ancak dakikalar ilerledikçe futbol adına yaşadığımız hayal kırıklığında, Antalyaspor’un da Fenerbahçe kadar payı olduğunu fark ettik. İki takımdaki önemli eksikler nedeniyle ilk yarıda tam bir denge oyunu izledik.

''ÇÖZÜMSÜZLÜK'', KADER GİBİ Mİ? 

Hatta, “İlk isabetli şut 24’te geldi” ve “Fenerbahçe ilk 45 dakikada rakip kaleye şut atamadı” dersem ilk yarının özetini yapmış olurum sahadaki mücadele için. Bir de ilk yarının anahtar sözcüğü ''çözümsüzlüktü'' iki teknik adam adına!

Fenerbahçe’de İrfan kötü, Rossi sağda zayıf, Mesut solda yok... Ve tabii ki Fenerbahçe adına üretkenlik yok!

Tüm bu eksiklerin ışığında İsmail Kartal ikinci yarıda ilk müdahalesini 64''te Mesut-Nazım ve Rossi-Muhammed değişikliğiyle yaptı.

Hem de, "Daha ilk maçtan Mesut gibi bir yıldızı kaybetmeyim" demeden, cesurca... 

Tam da çözüm adına gelen bu müdahale 72. dakikada meyvesini verdi. Sosa ile Sarı-Lacivertliler 1-0 öne geçti.

YİNE SU YÜZÜNE ÇIKAN ÖZGÜVEN KAYBI!

Ancak Fenerbahçe''nin sezon başından bu yana yaşadığı özgüven kaybı bir şekilde kendini yine gösterdi. İsmail Kartal''ın öğrencileri üstünlüğü sadece 9 dakika koruyabildi. 

81''de Doğukan, Antalyaspor''a beraberliği getirirken, ev sahibi ekip son bölümlerde galibiyete daha çok yaklaşan taraf oldu.

Evet her başlangıç zordur. Ancak İsmail Kartal, Fenerbahçe''deki hikayesini başarıya ulaştırmak için, ikinci yarıyı daha iyi oynamak zorunda.