Fenerbahçe - Kasımpaşa 3-2 (Maç özeti)

Fenerbahçe - Kasımpaşa 3-2 (Maç özeti)
Süper Lig'de 11. hafta mücadelesinde evinde Kasımpaşaspor'u ağırlayan Fenerbahçe, iki takımın da 10 kişi kaldığı maçta 3 puanı hanesine yazdırmayı bildi.

Süper Lig’in 11. haftasında Kasımpaşa'yı konuk eden Fenerbahçe, 2 kırmızı kar, 2 penaltı ve 5 golün olduğu maçta 3 puanı hanesine yazdırdı. Rakibini 3-2 mağlup eden sarı lacivertli ekip maç fazlası ile liderlik koltuğuna oturmuş oldu.

MAÇ ÖZETİ

3. dakikada Victor Moses, Karim Hafez'e yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

Mücadele çok hızlı başladı. Kasımpaşa'nın kullandığı kornerde Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırdığı top desteğe gelen Vedat Muriç'e geldi. Kosovalı'nın pasında topla buluşan Moses, bir anda hızlandı ve Paşa'nın yarı sahasına kadar geldi. Moses'ın pasında topla buluşan Ozan'ı Hajradinovic düşürünce hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Vedat Muriç, topu ağlarla buluşturdu ve bu sezonki 6. golünü attı.

Kasımpaşa, 13. dakikada tehlikeli geldi. Yusuf Erdoğan'ın pasında topla buluşan Aytaç Kara, ceza sahasının hemen önünden sert bir şut gönderdi, top direğin hemen yanından auta çıktı.

14'te Fenerbahçe etkili geldi. Hasan Ali'nin ceza sahasına gönderdiği topu Kasımpaşa savunması kafayla uzaklaştırmak istedi. Garry Rodrigues, önünde kalan topa vuruşunu yaptı. Kaleci Fatih Öztürk topun sahibi oldu.

17. dakikada Tolga Ciğerci'nin kullandığı köşe vuruşunda Vedat Muriç, Kasımpaşa savunmasından sıyrıldı ve kafa vuruşunu yaptı. Fatih'i geçen top az farkla auta çıktı.

34. dakikada Kasımpaşa gole çok yaklaştı. Hajradinovic'in pasında savunma arkasına sarkan Koita, Altay ile karşı karşıya kaldı. Golcü futbolcunun şutunda pozisyonunu çok iyi alan genç eldiven, topu kornere çeldi.

37'de Kasımpaşa golü buldu. Fenerbahçe savunmasının hazırlıksız yakalandığı pozisyonda Khalili, boş koşu yapan Koita topu attı. Koita bekletmeden Yusuf Erdoğan'a pasını aktardı. Başarılı kanat oyuncusu ceza sahasında boş durumda olan Khalili'yi topla buluşturdu. İsveç'lin bomboş durumda attığı şut ağlarla buluştu ve eşitlik geldi.

41'de Moses'tan harika bir şut geldi. Nijeryalı oyuncu, Vedat Muriç'ten seken topa sol ayağıyla harika bir şut çıkardı. Aytaç'a çarpa top kornere çıktı. Kazanılan korderde topun başına Tolga Ciğerci geçti. Tolga'nın ortasına iyi yükselen Luiz Gustavo kafa vuruşunu yaptı. Gustavo'nun kafa vuruşunda Kasımpaşalı oyuncuya çarpıp kornere giden top sonrasında Fenerbahçe penaltı bekledi. Ali Palabıyık VAR ekranına gitti. VAR incelemesinin ardından Fenerbahçe penaltı kazandı. Penaltıya sebebiyet veren Loret Sadiku sarı kart gördü.

Topun başına yine Muriç geçti. Fatih'i ve topu ayrı köşelere gönderen Kosovalı golcü takımını yeniden öne geçirdi.

Hakeme itirazları sonucu Serdar Aziz 43'de sarı kart gördü.

Penaltı kararına itiraz eden ve hakemi alkışlayan Karim Hafez, art arda gördüğü 2 sarı kartla oyun dışı kaldı. Kırmızı kart gören Hafez'i takım arkadaşları güçlükle oyun alanının dışarısına çıkardı.

45+3. dakikada Aytaç Kara sarı kart gördü.

İlk yarı sona erdi.

İkinci yarı başladı.

Kasımpaşa ikinci yarıya değişiklikle başladı. Olivier Veigneau ikinci yarıda Abdul Rahman Khalili'nin yerine oyuna dahil oldu.

53. dakikada Luiz Gustavo'nun ara pasına Garry Rodrigues hareketlendi ancak Fernandes kritik bir müdahale ile topu kornere gönderdi.

Fenerbahçe'de Garry Rodrigues'in yerine Nabil Dirar oyuna girdi.

54'te Paşa, Yusuf Erdoğan'la tehlikeli geldi. Gelişen Kasımpaşa atağında Koita topu Yusuf Erdoğan'a aktardı. Fenerbahçe kalesine doğru topla hareketlenen Yusuf'un şutunda Altay gole izin vermedi ve top kornete gitti. Sağdan Hajradinovic'in kullandığı köşe vuruşunda top Ben Youssef'in önünde kaldı. Tecrübeli oyuncunun düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu.

57. dakikada Kasımpaşa'da Yusuf Erdoğan yerini İlhan Depe'ye bıraktı.

Fenerbahçe 59'da Serdar Aziz'le yeniden öne geçti. Tolga Ciğerci'nin kullandığı köşe vuruşuna markajydan kurtulan ve çok iyi yükselen Serdar Aziz topu kafayla ağlara gönderdi, takımını öne geçiren isim oldu.

Altay kalesini gole kapattı. Sol kanattan İlhan Depe'nin yaptığı sert orta, boş durumda olan Ben Youssef'e gelmenden topu Altay kontrol etti.

70. dakikada Vedat Muriç, Aytaç Kara'ya yaptığı müdahele nedeniyle sarı kart gören isim oldu.

72. dakikada Fenerbahçe'de Jailson, Tolga Ciğerci'nin yerine oyuna girdi.

Fenerbahçe'nin Şili'li sağ beki Mauricio Isla, Veigneau'ye yaptığı faulün ardından direk kırmızı kart gördü.  İki takım da 10 kişi.

80. dakikada Kasımpaşa'da Fernandes, Ozan Tufan'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü. Kasımpaşa üçüncü ve son değişikliğini yaptı. Loret Sadiku yerini Mustafa Pektemek'e bıraktı.

90+3. dakikada Fenerbahçe son değişikliğini yaptı. Victor Moses oyundan çıktı, yerine Sadık Çiftpınar girdi.

90 dakika Fenerbahçe'nin 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.