Fenerbahçe Osmanlı'ya takıldı

Fenerbahçe Osmanlı'ya takıldı
Ligde son 2 maçını kazanan, UEFA Avrupa Ligi'nde Feyenoord'u 1-0 yenen Fenerbahçe, Osmanlıspor ile deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Goller Badou Ndiaye (P) ve Robin van Persie'den geldi.

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Fenerbahçe, Osmanlıspor deplasmanına çıktı. Osmanlı Stadı’nda oynanan mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi. Ligde Kasımpaşa ve Gaziantepspor galibiyetlerinin ardından moral bulan, Avrupa’da da Feyenoord’u 1-0’la geçen sarı-lacivertliler, ligin yenilmeyen 5 takımından biri olan Osmanlıspor karşısında durdu!

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

9. dakikada Volkan Demirel’in ceza sahasında Regattin’i yere düşürmesiyle Osmanlıspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Badou Ndiaye, Volkan ile topu ters köşeye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. İki takımın da tehlikeli ataklar bulduğu ilk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

Dick Advocaat ikinci yarıya değişiklikle başladı. Ozan Tufan’ı kenara alan Hollandalı teknik direktör, Robin van Persie’yi sahaya sürdü. Sakatlıklardan dolayı bu sezona kötü bir başlangıç yapan Van Persie, 55. dakikada Volkan Şen’in arka direğe yaptığı ortaya iyi yükselerek kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. Geride kalan dakikalar maç boyunca olduğu gibi pozisyonlarla geçti. Advocaat Sow ve Volkan Şen’i oyundan alıp, Alper ile Stoch hamleleri yapsa da galibiyet golü gelmedi.

Hafta içinde Zurich’e 2-1 yenilen Osmanlıspor ise ligde üst üste 2. beraberliğini aldı. Başkent ekibi 6. haftayı da yenilgisiz geçti. Bu sonuçla Osmanlıspor 10 puana yükselirken haftayı 6. sırada tamamladı. Fenerbahçe de 9 puanla 9. sırada yer aldı.