Ligi ikinci bitirdi ama istatistikte zirvede

Ligi ikinci bitirdi ama istatistikte zirvede
Spor Toto Süper Lig'de sezonu 2'nci tamamlayan Fenerbahçe, birçok istatistikte zirvede yer aldı. Sarı lacivertliler, özellikle hücum alanında birçok parametrede rakiplerini geride bıraktı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig''de sezonu 73 puanla 2''nci sırada tamamladı.

İsmail Kartal''ın göreve gelmesiyle birlikte birçok istatistikte öne çıkan sarı lacivertliler, daha golcü bir kimliğe büründü. Yapılan araştırmaya göre Fenerbahçe, sezon boyunca 2 bin 638 ortalama Ofansif Index puanı ile ligde hücumda ilk sırada yer aldı.

Bu alanda 2 bin 601 puan ortalaması olan şampiyon Trabzonspor''u, 2 bin 508 ortalama puan yakalayan Beşiktaş takip etti. 73 kez ağları havalandıran sarı lacivertliler, sezonu en çok gol atan takım olarak kapatmayı da başardı.

Attığı 73 golü 53 asist üzerinden bulan Fenerbahçe, 50 asist yapan Aytemiz Alanyaspor''u geride bıraktı.

Fenerbahçe, 38 maçta çektiği 221 isabetli şut ile bu alanda zirveyi kimseye bırakmadı. Sarı-lacivertli ekip, 1 virgül 9 gol beklentisi parametresinde de sezonu ilk sırada kapatmayı başardı.

Fenerbahçe, başarılı atak organizasyonunda sezonu 2''nci; başarılı dribbling alanında ise 3''üncü sırada tamamladı.

Sarı lacivertliler ayrıca, kendi sahasında en az top kaybeden takım oldu. Fenerbahçe, sezonu ortalama yaklaşık 12 top kazanma ile rakip yarı sahada en fazla top kazanan takım olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler