Fenerbahçe - Zorya'yı rahat geçti / Maç özeti

Fenerbahçe - Zorya'yı rahat geçti / Maç özeti
UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda temsilcimiz Fenerbahçe evinde Ukrayna ekibi Zorya Luhansk'ı 2-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe, gruptaki puanını 10'a yükseltirken Zorya, 2 puanda kaldı.

Maç, Fenerbahçe'nin santra vuruşuyla başladı... 
Dakika 16: Fenerbahçe'de korneri Alper Potuk kullandı. Topa iyi yükselen Souza kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
Dakika 25: Hasan Ali'nin sol kanattan ortasında Volkan şutunu çekti, top savunmadan döndü devam eden pozisyonda topu alan Şener bir kez daha ortaladı, bu kez Sow kafayı vurdu ancak top auta gitti.
Dakika 38: Zorya tehlikeli geldi. Ceza alanında yaşanan karambol sonrası topu önünde bulan Rafael Forster gelişine sert vurdu, top üstten dışarı çıktı.
Maçta ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıya Zorya başladı...
Dakika 48: Volkan'ın kullandığı kornerde Kjaer topa vurdu ancak kaleci Oleksii Shevchenko topu çıkartıyor.
Dakika 59: Stoch'un ceza alanı dışından sert şutunda kalecinün müdahalesi yeterli olmadı ve top ağlarla buluştu: 1-0.
Dakika 67: Alper'in kullandığı serbest vuruşta Kjaer ceza sahasında kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-0.

İLK 11'LER:

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Alper, Josef de Souza, Volkan Şen, Emenike, Sow
Zorya: Shevchenko, Sivakov, Chaykovskiy, Kamenyuka, Petriak, Kharatin, Kulach, Forster, Karavaev, Grechyskin, Sobol

İLK 11’DE 2 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, ilk 11'inde iki değişikliğe gitti. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Advocaat, Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde Robin van Persie ve Roman Neustaedter'i yedek kulübesinde oturttu. Hollandalı teknik adam bu isimlerin yerine Galatasaray derbisinde sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Mehmet Topal ile Emmanuel Emenike'yşi sahaya sürdü. 

VAN PERSİE DİNLENDİRİLDİ

Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 2-0 yendiği maçta takımının gollerini kaydeden Hollandalı yıldız Van Persie, Zorya karşısılaşmasına yedek kulübesinde başladı. Teknik direktör Advocaat, vatandaşını Zorya karşısında dinlendirmeyi tercih etti. Sonhaftaların golcü ismi Van Persie, UEFA Avrupa Ligi'nde son oynanan Manchester United maçında da forma şansı bulamamıştı.

EMENİKE 5 MAÇ SONRA İLK 11’DE

Van Persie'nin yerine sahaya çıkan Nijeryalı futbolcu Emenike ise 5 maç sonra kendine ilk 11'de yer buldu. Van Persie'yle bu sezon tüm kulvarlarda takımın 7 golle en skorer ismi olan Emenike, son olarak Spor Toto Süper Lig'e 24 Ekim'deki Atiker Konyaspor maçında ilk 11'de forma giymişti.

OZAN TUFAN 53 GÜN SONRA KADRODA

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan, sakatlığında kurtuldu ve 53 gün sonra maç kadrosuna dahil edildi.

A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 9 Ekim'de İzlanda'yla oynadığı maçta sakatlanan Ozan, 1.5 ay forma giyemedi. Fenerbahçe'yle son olarak 2 Ekim'de Süper Lig'de Osmanlıspor maçında forma giyen Ozan, daha sonraki 7 resmi maçı da kaçırdı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Fenerbahçeli taraftarlar Zorya maçında tribünlerin büyük bir bölümünü boş bıraktı. Geçen hafta sonu Galatasaray derbisinde tribünleri tıklım tıklım dolduran ve Spor TotoSüper Lig'de sezonun taraftar rekorunu kıran sarı-lacivertli futbolseverler, Zorya karşılaşmasına ise ilgi göstermedi.