Fenerbahçe'de istatistikler alarm veriyor

Fenerbahçe'de istatistikler alarm veriyor
Süper Lig'de şampiyonluk yolunda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle taraftarlarını büyük üzüntüye uğratan Fenerbahçe'de kritik Başakşehir maçı öncesinde istatistikler alarm veriyor. Sarı lacivertlilerin deplasmanda Başakşehir'e karşı üstünlük kurmakta zorlandığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe'de istatistikler alarm veriyor

Süper Lig''de şampiyonluğun favorileri arasında gösterilen ancak art arda yaşadığı puan kayıplarından sonra bu alandaki ihtimallerini Beşiktaş''a kaptıran Fenerbahçe''de yeniden şampiyonluk potasına girmenin hesapları yapılıyor. 

AA''da yer alan habere göre sarı-lacivertli takım, rakibiyle deplasmanda yaptığı 12 lig maçından sadece 3''ünü kazanabildi. Dış sahada çıktığı 8 müsabakadan mağlup ayrılan Fenerbahçe, bir karşılaşmada ise berabere kaldı.

Turuncu-lacivertli ekiple Atatürk Olimpiyat Stadı''nda ve Başakşehir Fatih Terim Stadı''nda 6''şar maça çıkan sarı-lacivertliler, fileleri 12 kez havalandırdı, kalesinde ise 19 gole engel olamadı.

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir karşısında deplasman galibiyetlerini 2010-2011 sezonunda 1-0, 2017-2018''de 2-0 ve 2019-2020''de de 2-1''lik skorlarla aldı.

26. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEKLER

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir, Süper Lig''de yarın 26. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 25 maçta Fenerbahçe 13, Medipol Başakşehir ise 9 galibiyet aldı, 3 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-lacivertlilerin 37 golüne, turuncu-lacivertli takım 28 golle yanıt verdi.

Sezonun ilk yarısında Ülker Stadı''nda oynanan lig müsabakasını Fenerbahçe 4-1 kazandı.