Fenerbahçe'de Pereira gelişmesi!

Fenerbahçe'de Pereira gelişmesi!
Galatasaray derbisinin ardından sezon sonunda gönderilmesi gündeme gelen Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ibreyi bir anda tersine çevirdi.

Portekizli hoca Vitor Pereira bir aylık kısa sürede hemFenerbahçe yönetiminin, hem taraftarın, hem de oyuncularının güvenini kazanmayı başardı. Fenerbahçe’nin son haftalardaki olumlu futbolu dikkat çekerken, tecrübeli çalıştırıcının başta Van Persie olmak üzere birçok krizi de tamamen ortadan kaldırması takımın başında kalma olasılığını bir hayli artırdı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın gelecek sezon da takımın başında kalma olasılığı bir hayli arttı.Galatasaray beraberliği sonrası farkın beş puana çıkmasıyla birlikte Portekizli hoca ile yolların kesin olarak ayrılacağı yönünde birçok iddia ortaya atılmıştı.
Pereira’nın bir yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen yönetimde de ağırlıklı olarak bu düşünce hakimdi. Son bir aydır oynanan olumlu futbol rüzgarı tersine çevirdi, sezon başından bu yana büyük değişim gösteren Portekizli hocanın kalma ihtimali bir hayli yükseldi. İşte madde madde Pereira’nın şansını arttıran gelişmeler:

VAN PERSİE ADIMI

Portekizli teknik adamın başını ağrıtan en önemli sorun Van Persie’nin oynamamasıydı. Hollandalı’nın birkaç kez maç içinde teknik direktörüne tepki göstermesi sonrası Portekizli geri adım atmamıştı. Bu konuyla ilgili yönetimdeki görüş ise Pereira’da bir Van Persie takıntısı olduğu yönündeydi. Zor da olsa bu kriz aşıldı ve Mersin maçında ikilinin taraftarın protestosuna karşılık birbirlerine sarılması krizi tamamen noktaladı.

ISRARDAN VAZGEÇTİ

Sezon boyunca iki konuda ısrar etti. Diego’yu takımın oyun kurucusu olarak kullanmaya çalıştı. Brezilyalı yıldız savunma da yaptığı için tam kapasite ile hücumda etkili olamadı. Buna rağmen Pereira, futbolcudan uzun süre vazgeçmedi. Van Persie’yi yedek oturturken benzer şekilde etkisiz olan Nani’ye şans verdi.   İkinci yarı ile birlikte bu iki ısrarından vazgeçti. Önce Nani’yi kulübeye çekti. Ardından Portekizli’yi, Diego’nun yerine monte ederek takımı bambaşka bir seviyeye çıkarttı.

YERLİ OYUNCULAR

Yönetim, takımda yerli oyuncuların ön planda olmasına büyük önem veriyordu. Şampiyonluk yolundaki en önemli konuların başında yerli oyuncuların daha ön planda yer alması gerektiği fikri hakimdi. Alper ve Volkan Şen’in çıkışlarını göz ardı etmeyen Pereira, formayı bu iki yıldıza verdi. Bu süreç içinde Nani ve Markoviç gibi Avrupa’nın sayılı iki kanat oyuncusu Volkan ve Alper’in arkasında forma bekledi.