Fenerbahçe'de Slaven Bilic sürprizi

Fenerbahçe'de Slaven Bilic sürprizi
Fenerbahçe'nin Vitor Pereira yerine Slaven Bilic'i getirmeye çalıştığı iddia edildi...

Fenerbahçe, Süper Lig''de oynadığı son 6 maçtan 1 galibiyet alabildi. Deplasmanda Galatasaray''ı 2-1 yenen sarı-lacivertliler 2 maçtan beraberlikle ayrılırken 3 karşılaşmadan yenilgi ile ayrıldı.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre Fenerbahçe, Vitor Pereira yerine Slaven Bilic''i getirmeye çalışıyor. Bilic ile iletişime geçen Fenerbahçe yönetimi, Beijing Guoan Başkanı Zhou Jinhui ve Hırvat teknik direktör arasında gerçekleşecek toplantının sonucunu bekliyor.

Slaven Bilic''in alternatifi Francesco Farioli

Çin’den olumsuz haber gelmesi halinde Fenerbahçe''nin iki planı var.

İlk plan Portekizli çalıştırıcı Vitor Pereira ile devre arasına kadar devam etmek. Sarı-lacivertlilerin diğer planı ise Fatih Karagümrük''ü çalıştıran Francesco Farioli''ye gitmek. 

Süleyman Hurma''dan onay

İsmi Vitor Pereira''nın yerine geçen İtalyan teknik adam için Ajansspor''a konuşan Süleyman Hurma, "Francesco Farioli için Fenerbahçe''den tarafımız gelen sözlü ya da yazılı bir teklif yok. Farioli''ye teklif gelirse engel olmam" dedi.

Hurma daha önce de İtalyan teknik adam ile ilgili "Francesco Farioli dünya çapında bir hoca olacaktır. Farioli''ye teklif gelirse kesinlikle engel olmam. Bugüne kadar birçok hocamı sözleşmesi devam ederken elimden aldılar ve ses çıkarmadım" ifadelerini kullanmıştı. 

Francesco Farioli''nin görev yapmaya başladığı Nisan 2021''den bu yana Fatih Karagümrük''ün Süper Lig''deki performansı:

Topla oynama %: 59.8
Pas %: 86.6
İsabetli pas/maç: 474.9
Organize hücum: 71
10+ pas dizisi: 331
Gol: 39
Gol pozisyonu: 62