Fenerbahçe'de Trabzonspor'a karşı müthiş galibiyet. Goller yağmur gibi geldi

Fenerbahçe'de Trabzonspor'a karşı müthiş galibiyet. Goller yağmur gibi geldi
Süper Lİg'in 6. haftasındaki dev mücadelede Fenerbahçe kendi evinde Trabzonspor'u ağırladı. Sarı lacivertliler, ilk yarıda 1-0 geriye düştüğü maçı 2. yarıdaki müthiş oyunuyla 3-1 kazandı ve zirve yarışını sürdürdü.

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe kendi evinde Trabzonpspor'u ağırladı..

Karşılaşmadaki ilk ciddi tehlike 2. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Caner'in sol kanattan ortasına ceza sahasında Valencia istediği gibi vuramadı ve top kaleci Uğurcan'da kaldı.

Karşılaşmanın ilk dakikaları oldukça yüksek tempoda geçti. 

Fenerbahçe, 8. dakikada bir net fırsatı daha değerlendiremedi. Caner'in sol kanattan yaptığı ortasına uzak köşede Valencia kafayı vurdu, şutu üstten dışarı gitti.

Fenerbahçe'nin önde baskısı Trabzonspor'a geriden oyun kurdurmuyor.

Trabzonspor, ilk tehlikeli atağını 15. dakikada yakaladı. Nwakaeme'nin ara pasıyla ceza sahasının sağında topla buluşan Abdülkadir'in içeri çevirdiği topa hiçbir arkadaşı dokunamadı.

18. dakikada Trabzonspor'da Nwakaeme'nin sol kanattan yaptığı ortasını savunmada Caner uzaklaştırdı.

Trabzonspor, 23. dakikada öne geçti. Sosa ve Lemos'un çarpışmasının ardından topu kazanan Afobe'nin ceza sahası içinden çektiği düzgün şut kaleci Altay'ın solundan ağlarla buluştu.

37. dakikada Trabzonspor'da Abdülkadir'in ceza sahası dışından çektiği şutu üstten dışarı gitti.

45. dakikada Marlon'un kullandığı serbest vuruş kaleci Altay'ın kucağında kaldı.

İlk yarı, Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

İKİNCİ YARI

48. dakikada Trabzonspor'da Nwakaeme'nin sağ kanattan yaptığı ortasına uzak köşede Abdülkadir dokunamadı ve top auta gitti.

Fenerbahçe, 51. dakikada skora eşitlik getirdi. Caner'in kullandığı köşe vuruşuna ön direkte kafayı vuran Tisserand'ın şutu Serkan'ın bacaklarının arasından geçip ağlarla buluştu.

53. dakikada Valencia'nın ceza sahası dışından çektiği şut üstten dışarı gitti.

Fenerbahçe, 55. dakikada öne geçti. Hızlı gelişen atakta Marcel Tisserand'ın getirdiği topta Dimitris Pelkas, Papiss Cisse ve Enner Valencia arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Enner Valencia, ceza alanının hemen içinde sağ çaprazdan yaptığı sert ve düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Uğurcan Çakır'ın yanından ağlarla buluşturmayı başardı.

Trabzonspor, 63. dakikada gole çok yaklaştı. Baker'ın ceza yayı üzerinden çektiği şut direk dibinden dışarı çıktı.

Bu pozisyon ertesinde ise Fenerbahçe gole yaklaşan taraf oldu. Samatta'nın ceza yayı üzerinden çektiği sert şutunu kaleci Uğurcan kurtardı, top taca çıktı.

67. dakikada kullanılan serbest vuruşun ardından ceza sahasının sağında topla buluşan Abdükadir'in vuruşu savunmadan geri döndü.

Fenerbahçe, 71. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Caner'in kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Gökhan Gönül arkaya aşırdı, bomboş bir şekilde topla buluşan Cisse ise ağları havalandırdı.

Fenerbahçe, 2. yarıda bulduğu pozisyonlara bir yenisini daha ekledi. Mert Hakan'ın ceza yayı üzerinden çektiği şutunu kaleci Uğurcan kornere çeldi.

85. dakikada Trabzonspor'un paslaşarak kullandığı köşe vuruşunun ardından Marlon sol kanattan ortasını yaptı, savunmada Lemos topu uzaklaştırdı. Bir dakika sonra ise  Djaniny'nin ceza yayı üzerinden çektiği şut kaleci Altay'ın kucağında kaldı.

92. dakikada Gökhan Gönül'ün sağ kanattan yaptığı ortasına Cisse ceza sahasında kafayı vurdu, şutu üst direkten döndü!

Karşılaşma sona erdi ve Fenerbahçe 3 puanı 3 golle aldı.