Fenerbahçe'den Ataman'a sert tepki

Fenerbahçe'den Ataman'a sert tepki
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy, Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman'ı sert ifadelerle eleştirdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy, Anadolu Efes ile oynanan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 5. maçında sakatlanan Fenerbahçe Bekolu basketbolcu Luigi Datome için ambulans tahsis edilmeme iddiasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Ülker Stadı'ndaki basın toplantısına katılacağı açıklanan kulüp başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfının toplantısının uzaması nedeniyle toplantıda yer alamadı.

Semih Özsoy, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan serinin 5. maçında insanlık namına üzücü olayların yaşandığını ileri sürerek, "Seride epeyce yol kat ettik. Basketbolun güzelliklerini konuşmamız en büyük dileğimizdi. Şu ana kadar sessiz kalmamız bazı kesimler tarafından eleştirildi ama biz olması gerektiği gibi 'Basketbolu basketbolculara bırakalım.' dedik. Gelinen noktada bazı şeyleri dillendirmek kaçınılmaz oldu. Dün akşam yaşanan olaylar basketbol dışında insanlık namına üzülecek şeylerdi. Travma riskiyle karşı karşıya kalan bir oyuncumuz ambulansla hastaneye götürülmemiştir." diye konuştu.

ERGİN ATAMAN'A SERT TEPKİ

Özsoy, Ergin Ataman için, "Anadolu Efes'in antrenörü, geçmişten kalan arsızlığı sermaye edinmiş üslubuyla bunun kendisine katma değer sağladığının tadına varmış ve bunu her yerde kullanmayı bir avantaj olarak görmüş." ifadelerini kullandı.

Federasyon yetkililerinin Ataman'ın yaptıklarına sessiz kaldığını savunan Özsoy, "Yaşananların en başında ilk olarak Sayın Ali Koç'a 'azmettirici' dedi. Federasyon bununla ilgili hiçbir şey yapmadı.  'Can güvenliğim olmadığı için Ataşehir'e gitmeyeceğim.' demesi yanına kar kaldı. Bu zatın Kızılyıldız ve büyük Karşıyaka camiasıyla sıkıntıları var. Türk basketbolunda, sporunda görülmeyen şeyleri bu arkadaşla yaşadık. Polis şapkasıyla maça geldi, çelik yelekle maça çıktı, en sonda da kulaklıkla çıktı. Bu provakasyonları yapıp, kardeşi kardeşe kırdıracak duruma getiren kişi bir de azmettirmekle suçluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ataman'ın yaptıkları konusunda yalnız olmadığını ileri süren Özsoy, şöyle devam etti:

"Bugün hiç istemesek de geçmişte kalan hesaplarını gündeme alan, durumdan vazife çıkaran birisi bu arkadaşa bir şey yapsa Ali Koç azmettirici diye zor durumda kalır mı, kalmaz mı? Biz birlik ve beraberlik olsun diye sesimizi çıkarmadık. Federasyon bir şey yapar diye bekledik ama yapanın yanına kar kalıyor. Anladığımız ve çözdüğümüz kadarıyla bu konuda da tek değil. Buna kendi kulübünün sessiz kalması, 'Sen ne yapıyorsun?' dememesini bir planın bütünü olarak değerlendiriyoruz. Ambulans vakası da zaten 'Ben yaptım oldu', 'Ne istersem yaparım' keyfekederliğinin sonucudur. Oyuncunun hayati durumu göz önündeyken yapılması bizi ürkütmüş ve üzmüştür."