Fenerbahçe Dinamo Kiev'i nasıl eler

Fenerbahçe Dinamo Kiev'i nasıl eler

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Konumuz: Dinamo Kiev ve Fenerbahçe arasındaki rövanş maçı... Ancak buraya gelmeden önce, biraz geriye doğru yolculuk yapmak gerekiyor. Fenerbahçe uzun yıllardır şampiyonluk yürüyüşüne kalkışıp bu yolda başarılı olamayan, başarılı olmaya çalışsa bile ''görünmez eller'' tarafından geriye çekilen bir kulüp konumunda...
Başkan Ali Koç''un 2021-2022 sezonu sonu ile birlikte değiştirdiği iletişim dili ve yaklaşımlar ise senelerdir süre gelen bu yanlış düzenin tersine işleyeceği algısı yarattı.

ANLAMSIZ BİR SÜREÇ BAŞLADI
Ancak yeni sezon öncesi yapılan ya da yapılamayan transferler; teknik direktörlük koltuğunda Jorge Jesus gibi kurt bir hoca oturmasına rağmen önce Başkan Ali Koç''un sezon sonu söylediklerini unutturdu, sonra da takımdaki futbolcuların hedef gösterilmesine kadar ilerleyen anlamsız bir süreci başlattı.

AYNI HATAYA TEKRAR DÜŞMEK İSTİYOR MUSUNUZ?
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Polonya''da Dinamo Kiev karşılaşan ve 0-0 berabere kalan Fenerbahçe''de İrfan Can Kahveci''ye akıl almaz eleştiriler yöneltildi, üstelik camianın içinden...
Evet bir futbolcuyu eleştirebilirsiniz. Kötü performansının geçerli sebepleri yoksa, "Ne oluyor?" diyebilirsiniz. Ancak ilk Kiev maçı sonrası İrfan Can''a, üstelik Fenerbahçe camiası içerisinden yapılan eleştirilerin dozu hiç de hoş değildi. Hatta çirkinleşmeye kadar gitti. Şimdi Fenerbahçe taraftarının önünde tek bir soru var; "Aynı hataya tekrar düşmek istiyor musunuz?"

FENERBAHÇE CAMİASI; SİSİFOS GİBİ...
Konu yalnızca İrfan Can Kahveci ile ona verilen tepkiler değil... Hayatta her şeyin bir başlangıcı ve bitişi, sebepleri ve sonuçları var. Fenerbahçe yıllardır böyle ''küçük'' gözüken olayların getirdiği kıvılcımla tutuşan bir ormanın yanması gibi negatif enerjiyi ve ayrımcılığı besleyerek kendi içerisinde ''dağlar'' yaratıyor. Sonra o dağlar, her sezon kurulan hayallerin üzerine yıkılıyor.
Sarı lacivertli camia; âdeta ömrünün sonuna dek her gün dev bir taşı dağın zirvesine taşımakla cezalandırılan Yunan mitolojik karakter Sisifos gibi aynı tuzağa düşüyor! Artık buna, "Dur" demek gerekiyor.

HEP BİR AĞIZDAN DESTEK OLUNMALI
İrfan Can Kahveci üzerinden yaratılmaya çalışılan ''Fenerbahçe duvarındaki'' çatlak, Dinamo Kiev ile bu akşam oynanacak rövanş mücadelesinde onarılmalı. Sarı lacivertli tribünler hep bir ağızdan İrfan''a destek olup, takımı da harekete geçirebilir.
Bu sebeple; ilk maçta rakibine isabetli şut dahi çektirmeden Türkiye''ye dönmeyi başaran Fenerbahçe''nin taraftarına düşen görev; hem camia içi hem de dışına birlik mesajları vererek ve takımı ilk dakikadan son ana kadar destekleyerek sınavı bu kez geçmek olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları