Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Pereira'ya hapis şoku!

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Pereira'ya hapis şoku!
Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Vitor Pereira'ya, Panathinaikos-Olympiakos maçında büyük bir olaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle hapis cezası verildi.

Fenerbahçe'ye gelmeden önce Yunanistan'ın Olympiakos takımını çalıştıran Vitor Pereira, Şubat 2015’te oynanan dev derbi öncesinde futbolcuların ısınmaya çıktığı sırada yeşil zeminde gezerek rakip tribünlere hareket yapmıştı.

Portekizli teknik adam, Panathinaikos’un ve Avrupa’nın en en ateşli tribünü olan ‘Gate 13’e elleriyle ‘gelin’ işareti yaparak büyük bir olayın başlanmasına sebep olmuştu.

Ev sahibi takımın taraftarları, ezeli rakibinin teknik direktörünün bu hareketi üzerine sahaya girerek Olympiakos futbolcularını ve teknik direktör Vitor Pereira’yı kovalamıştı.

MAHKEMEDEN  HAPİS CEZASI ÇIKTI

Olayın üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesinin ardından Yunanistan’daki mahkeme kararını verdi. Atina’da görülen davada 51 yaşındaki teknik adama “Uygunsuz davranış ve tahrik etme” suçundan 8 ay hapis cezası verdi ve cezayı erteledi.

Olaylı derbiyi ev sahibi Panathinaikos, 2-1 kazanmasına rağmen yaşananlardan dolayı 3 puanı silinip, 100 bin Euro para cezası ve 2 maç saha kapama cezası aldı.