Mesut Özil'e ilginç benzetme. İşte o flaş sözler

Mesut Özil'e ilginç benzetme. İşte o flaş sözler
Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Mesut Özil hakkında Arap basınından övgü dolu sözler kullanıldı. Yıldız futbolcunun Arsenal kariyerine dikkat çekilen haberde Mesut Özil'in 'Çağın Muhammed Ali'si' olduğu belirtildi.

Fenerbahçe''de kadro dışı kalması nedeniyle son maçlarda oynama şansı bulamayan Mesut Özil için Arap basınından övgü dolu sözler kullanıldı.

Mesut Özil''in kendisine yapılan tüm baskılara rağmen, kariyerini de riske atarak insan haklarını savunduğunun altı çizildi ve ''Çağın Muhammed Ali''si'' yakıştırması yapıldı. Inside Arabia''nın haberinde şu ifadelere yer verdi: "Milyonlarca Müslüman Uygur Türk''ü, Çin hükümetinin toplama kamplarında işkence gördü.

Mesut Özil, Çin''i Uygur Müslümanlarına zulmettiği için kınayan bir tweet attı. Bu tweetin sonuçları oldu ve Özil, Arsenal tarafından dışlanan bir isim halinde geldi."

ANLAŞMA SONLANDIRILDI

Ayrıca Adidas da Mesut Özil''le yaptığı 22 milyon sterlinlik olan sponsorluk anlaşmasını sonlandırdı. Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin şimdi ''soykırım'' olarak tanımladığı şeye karşı çıkmak, Özil''e büyük bir mali ve duygusal maliyet getirdi. 

Yine de İsrail işgali altındaki Filistinlilerin, Rus bombardımanı altındaki Suriyelilerin ve bir vekalet savaşının ortasında yakalanan Yemenlilerin maruz kaldığı vahşet hakkında farkındalık yaratmak için çabalıyor.

Son olarak Mesut Özil, Hindistan hükümetinin dini azınlığa yönelik baskısını ''utanç verici'' olarak nitelendirdi. ''Açıkçası Özil, hiçbir insandan korkmuyor ve çağımızın Muhammed Ali''sidir.''

11 NUMARAYI DYBALA GİYEBİLİR

Sezon sonunda Juventus''tan ayrılacak olan Dybala''nın Arsenal''le görüştüğü ve Topçular''a imza atması halinde Mesut Özil''in 11 numaralı formasını giyeceği belirtildi.

 

 

İlgili Haberler