Fenerbahçe'nin teknik direktör adayı Jorge Jesus kimdir?

Fenerbahçe'nin teknik direktör adayı Jorge Jesus kimdir?
Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın takımda ayrılmasının ardından yeni teknik direktörün kim olacağı merak ediliyor. Adaylar arasında gösterilen Portekizli teknik adam Jorge Jesus'un kim olduğu merak edilmeye başlandı. İşte, Jesus hakkındaki tüm detaylar...

İşte Fenerbahçe'nin teknik direktör adayı Jesus'un kariyeri

Fenerbahçe'de 20 yıllık aradan sonra Kadıköy'de gelen Galatasaray mağlubiyetinin ardından yollar ayrılan teknik direktör Ersun Yanal'ın yerine kimin geleceği merak ediliyor. 

Fenerbahçeli taraftarlar, teknik direktör adayları arasında gösterilen Portekizli Jorge Jesus'un kim olduğunu merak etmeye başladı. Jesus, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica ile karşı karşıya geldiği mücadelede, Portekiz ekibinin teknik direktörlüğünü yapıyordu. Benfica ile önemli başarılar elde eden teknik adam Jesus, şu anda Brezilya ekiplerinden Flamengo'nun teknik direktörü olarak görev yapıyor. İşte Jorge Jesus hakkındaki tüm detaylar... 

Uzun yıllar Portekiz Süper Ligi ekibi Benfica'yla tarihi başarılar kazanan 65 yaşındaki teknik direktör Jorge Jesus, Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin taraftarlarının gündeminden düşmüyor. Brezilya Serie A Ligi ekibi Flamengo ile sözleşmesi bu sezon sonunda sona erecek olan deneyimli teknik adam, kariyeri boyunca çıktığı 667 mücadelede 428 galibiyet ve 110 beraberlik alırken, 129 kez ise mağlubiyet yaşadı.

KUPA SAYISI, MAĞLUBİYET SAYISINI GEÇTİ 

Brezilya ekibine tarihi başarılar kazandıran Portekizli teknik direktör Jesus'un takımda kazandığı kupa sayısı ise mağlubiyet sayısını geçmiş bulunuyor. Flamengo, Jorge Jesus yönetiminde şu ana kadar 4 kez (Liverpool, Santos, Bahia ve Derrotas) mağlup olurken, 5 kez ise (Libertadores Kupası, CONMEBOL Süper Kupa, Brezilya Ligi şampiyonluğu, Brezilya Süper Kupa ve Guanabara Kupası) kupa sevinci yaşadı.

KAZANDIĞI ŞAMPİYONLUKLAR

3 Portekiz Ligi şampiyonluğu
6 Portekiz Kupası şampiyonluğu
2 Portekiz Süper Kupa şampiyonluğu
1 Arap Süper Kupası şampiyonluğu
1 Copa Libertadores şampiyonluğu