Fenerbahçe'nin kötü gidişatı

Fenerbahçe'nin kötü gidişatı

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Önce İsmail Kartal''ı kutlarım. Bir takımın görüntüsünü aynı oyuncularla bu kadar değiştirmesini kastediyorum; bunu alkışlarım.
Pereira tuhaf tuhaf işler yapıyordu. Yok 3''lü defans, yok forvet adamı savunmada, yok o şurada, bu burada. Kenarda da elinde kağıt kalem, destan yazıyordu boyna!
İsmail Kartal, her futbol adamının yapacağını (Pereira hariç) yaptı işte. Herkesi kendi mevkisine koydu, doğru dürüst oyun sistemine döndü.

YÜREKLER AĞIZDA
Geçen haftaki Altay maçında su farklı sistem galibiyet olarak kazanç sağlamıştı Fenerbahçe''ye Sivas''ta da oyunda üstün olmasını sağladı.
Tempolu başladı maça, üst üste pozisyonlar yakaladı. Sivasspor ancak kontrataklarla gol aramak zorunda kaldı.
Burada Serdar Aziz''e geleyim. Her ikili mücadelede insanın yüreği ağzına geliyor. Bu kadar sert neden giriyor? Sonunda rakip oyuncuyu da (Erdoğan) sakatladı, kendini de. Bir de sarı kart gördü. Kırmızıyı da görebilir diye düşünürken ben; sakatlığı nedeniyle oyundan çıktı.

VE... HAMLE GELDİ
İkinci yarıya Rıza Çalımbay Sefa''yı alarak başladı. Ne Sefa''ymış, sağ kanattan üst üste etkili ataklar yaptı. Ardın da Sivasspor daha baskılı oynamaya başladı. Novak''ın sakatlanıp çıkması, Osayi Samuel''in de sol beke geçmesi bunun en büyük nedeniydi.
İsmail Kartal bunun üzerine hamle yaptı. 56. dakikada Pelkas ve Berisha girdi. Serdar Dursun''u zaten neden ilk onbire koyduğunu anlayamamıştım. Bu arkadaş koşarken sanki belinden biri çekiyor! Tekniği de sıfır! Fenerbahçe formasını nasıl giyiyor, garibime gidiyor! O oynarken ben kulübede yedek oyuncu olsaydım kahrolurdum; o derece yani!

ÖNCE ALKIŞ, SONRA...
Fenerbahçe nedendir bilinmez çekilince geriye, Sivasspor başladı yüklenmeye. Sağdan, soldan, ortadan... Yatabare''nin direkten dönen şutu gelecek golün habercisiydi. Ama bunu Fenerbahçeli futbolcular anlayamadı.
Peşinden de Pedro Henrique çok uzaklardan mükemmel gol attı.
İsmail Kartal''ı alkışladım başta. Ama eleştirmeyeceğim anlamına gelmez bu. Bir kere Bu Serdar Dursun''u nasıl oynatır? Bir de Sosa''yı neden yedek bırakır, almak için de 80 dakika bekler?

YAZ VE KIŞ GİBİ
Madem Mesut da yok, Sosa banko oynardı, bu büyük yanlıştı. Bari ikinci yarıya onunla başlasaydı hiç değilse Sivasspor''un ataklarında topu ayağına aldığında oyunu soğutur, tekniği ile farkını konuştururdu.
81. dakikada Berisha''nın yerde kalması var bir de Sivasspor ceza alanı içinde. Penaltı mıydı, değil miydi? VAR''a sordu Alper Ulusoy, sonra da oyunu devam ettirdi.
İki devreli bir maç izledik Sivas''ta. İlk yarı Fenerbahçe oynadı, farkı bulabilirdi. İkinci yarıda Rıza Çalımbay takımlarının özelliği nedeniyle Sivasspor üstün oynadı. Çünkü kondisyonları iyiydi, bu da farkı gösterdi.

 

Yazarın Diğer Yazıları