Fenerbahçe'ye Denizlispor'a karşı galibiyeti kaleci Altay getirdi

Fenerbahçe'ye Denizlispor'a karşı galibiyeti kaleci Altay getirdi
Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Denizlispor ile karşılaştı. Fenerbahçe, 56. dakikadan itibaren 10 kişi oynadığı mücadeleyi 2-0 kazanırken, kaleci Altay'ın müthiş performansı geceye damga vurdu.

Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile Denizlispor karşılaştı. 

3. dakikada Ozan'ın derinlemesine pasıyla savunma arkasına sarkan Cisse'nin ortaya doğru çıkardığı topa hiçbir Fenerbahçeli içeride yoktu. Denizlispor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

4. dakikada Cisse'nin şutu kaleci Pantilimon'da kaldı.

Fenerbahçe, henüz 9. dakikada golü buldu. Savunmadan atılan uzun topla sağ kanattan içeri sokulan Ferdi Kadıoğlu'nun son çizgiden içeri çevirdiği topa kale önünde Papiss Cisse dokundu ve topu ağlara yolladı.

11. dakikada Ozan'ın derinlemesine pasıyla ceza alanında topu almak isteyen Mert Hakan, Mustafa Yumlu'yla girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda Mert Hakan'ın faul yaptığını belirterek topu Denizlispor'a bıraktı.

Fenerbahçe 16. dakikada tehlikeli bir atak yakaladı. Serbest vuruşta savunmanın uzaklaştıramadığı topu Caner yeniden içeriye doldurdu. Mustafa Yumlu'nun ters kafa vuruşunda arkaya açılan topu Cisse tamamlamak istedi, top yan ağlarda kaldı.

Denizlispor 17. dakikada beraberlik şansını kaçırdı. Sagal'ın serbest vuruştan ortasına Bakalorz penaltı noktası üzerinden gelişine vurdu, top kaleci Altay'ın kucağında kaldı.

20. dakikada Sol kanattan iyi hareketlenen Caner'in yerden etkili ortasına kale ağzında önce Pelkas, arkasından da Cisse dokunamadı.

22. dakikada Caner'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı ön çizgisine açılan topa Mert Hakan gelişine vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı.

29. dakikada Fenerbahçe'nin yakaladığı kontra atakta topla buluşan Mert Hakan'ın sol çaprazdan şutunda top yandan dışarı gitti. 

Denizlispor 33. dakikada bir net fırsat daha yakaladı. Sol kanatta Gökhan'dan topu çalan Sagal'ın ortaya doğru çıkardığı pasa Rodallega gelişine yerden bir vuruş yaptı, top az farkla yandan dışarı çıktı.

Fenerbahçe 40. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Caner'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül ön direkte kafayı vurdu ve topu ağlara yolladı. 

Fenerbahçe, 42. dakikada Tisserand'ın ayağından bir gol daha buldu ama pozisyonda ofsayt olduğu için gol geçerli sayılmadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.  

İKİNCİ YARI

54. dakikada çok ilginç bir pozisyon oldu. Sağ kanattan gelişen Denizlispor atağında Aissati ortaladı, Mesanovic'in kafa vuruşunda Serdar Aziz'den seken top kaleci Altay'da kaldı. Denizlisporlu oyuncular bu pozisyonda penaltı bekledi. Maçın hakemi Ali Palabıyık, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi.

Serdar Aziz, önce itirazdan, sonra da penaltı pozisyonu nedeniyle iki sarı kart gördü ve kırımızı kartla oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı. 

Topun başına geçen Murawski'nin penaltısını Kaleci Altay kurtardı. 

Fenerbahçe'nin kalecisi Altay, penaltının ardından bir muhteşem kurtarış daha yaptı. Altay, bu kez köşe vuruşunun devamında Aissati'nin ceza alanı ön çizgisinden yaptığı müthiş vuruşta topu adeta 90'dan çıkardı.

63. dakikada Subotic'in uzun topuna Sagal hareketlendi. Bu sırada Altay da kalesini terk etmişti. Sagal'ın kafa vuruşunda top kaleye yönelmedi.

66. dakikada Denizlispor bir tehlike daha yakaladı. Kendi sahasında topu kapan Denizlispor çok adamla etkili çıktı. Sağ kanattan içeri sokulan Aissati, Sadık'tan kurtulup son çizgiden pasını çıkardı. Kale ağzındaki Mesanovic'ten önce Altay adeta uzadı ve topu kontrol etti.

68. dakikada Aissati'nin ortasında Tisserand'ın kafasından seken topa arka direkte Rodallega hareketlenmişti. Ondan önce Gökhan Gönül dokundu. Subotic bu topa gelişine vurdu ancak çerçeveyi tutturamadı.

76. dakikada Denizlispor'un üst üste geliştirdiği iki atakta Altay Bayındır üst üste iki müthiş kurtarışa imza atarak takımını ayakta tutan isim oldu.

79. dakikada Sol kanattan Bergdich'in ortasına arka direkte Mesanovic kafayı vurdu, üst direğe çarpan top dışarı çıktı.

80. dakikada Fenerbahçe'de Ozan Tufan, orta alanda kaptığı topla takımını kontraya çıkardı. Onun pasıyla ceza alanı sol çaprazında topu alan Mert Hakan'ın vuruşunda top savunmadan döndü.

87. dakikada inanılmaz bir pozisyon oldu. Denizlispor'da sağ kanattan Sagal'ın kale ağzına yerden çevirdiği topu Altay sektirdi. Mustafa Yumlu'nun vuruşuyla havalanan topa Rodallega hareketlenmişti, devamında Varela'nın şutunda top dışarı çıktı.

Maçın hakemi, Rodellega ve Altay'ın çarpıştığı pozisyonda önce penaltı kararı verdi sonrasında ise VAR'da pozisyonu izleyerek kararı iptal etti. 

Maç sona erdi ve Fenerbahçe zorlu mücadeleyi 2-0 mağlup etti.