Fenerbahçe'ye derbi piyangosu

Fenerbahçe'ye derbi piyangosu
Fenerbahçe dev derbide Eljif Elmas'ın 71. dakikada Galatasaray'a attığı beraberlik golü aynı zamanda Fenerbahçe'ye transfer piyangosu da getirdi.

Avrupa'nın beş büyük liginden de talipleri olduğu ve yakından takip edildiği belirtilen Eljif Elmas'ın Galatasaray karşısındaki performansının, büyük liglere transferi adına elini güçlendirdi.

Galatasaray karşısında fileleri havalandırarak ilk derbi golünü atan ve takımını yenilgiden kurtaran 19 yaşındaki futbolcu, aynı zamanda sahanın en çok koşan ismi olarak mücadelesiyle de göz doldurdu. Fenerbahçe - Galatasaray maçının öne çıkan ismi olan Eljif Elmas için Kadıköy'de özel konukların bulunduğu ortaya çıktı.

İtalyan Calcionews'in haberine göre; Lazio ve Fiorentina'nın temsilcileri karşılaşmada futbolcunun performansını mercek altına aldı. 

Makedon futbolcunun attığı gol ve sergilediği performansın, İtalyan ekipleri adına kendisini izleyen yetkilileri oldukça etkilediği ve hakkında olumlu bir rapor hazırlandığı belirtildi.

Makedonya Milli Takım formasını 5 kez giyen 19 yaşındaki oyuncu, bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 35 maçta 2 gol attı. Konyaspor maçında galibiyeti getiren golü atan Eljif, Galatasaray derbisinde sağladığı beraberlikle takımına toplamda 4 puan kazandırmış oldu.

Genç futbolcunun geceye damga vuran performansı, ülkesi Makedonya'da geniş yankı uyandırırken, internet siteleri attığı golün videosu eşliğinde verdikleri haberlerde Eljif'ten övgüyle söz etti.

ELJIF ELMAS'TAN GALATASARAY'A GÖNDERME

Öte yandan Fenerbahçe'nin derbide beraberlik golünü atan Eljif Elmas maç sonu açıklamasında, "Bu büyük derbide oynadığım, gol attığım ve Kadıköy'de derbi kaybetmeme serisine katkı sağladığım için çok mutluyum. Golü attığım anda hiçbir şey hissetmedim. Sadece taraftarımıza koştum ve sevincimi yaptım." ifadelerini kullandı.