Fenerbahçe’ye kendi evinde beraberlik şoku

Fenerbahçe’ye kendi evinde beraberlik şoku
Spor Toto Süper Lig’in 22. Haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Konyaspor ile karşılaştı. Sarı lacivertliler, 10 kişi kalan rakibine karşı sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, evinde Atiker Konyaspor'u konuk etti. Atiker Konyaspor'un 55 dakika 10 kişi oynadığı mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. 

Mücadelenin 11. dakikasında Fenerbahçe, Zajc ile tehlikeli geldi. Sağ kanatta topla buluşan genç futbolcu, bireysel çabası ile ceza sahasına girdi. Zajc'ın sol ayağıyla sert bir vuruşta muhteşem bir kurtarış yapan Serkan, kalesini gole kapattı. Dönen topta Slimani röveşata denedi fakat ıska geçti.

Fenerbahçe'nin Slovak stoperi Martin Skrtel, 13. dakikada Zuta'ya yaptığı müdahelenin ardından sarı kart gördü. Konyasporlular pozisyona itiraz etti ve kırmızı kart çıkması gerektiğini söyledi.

30. dakikada Jahovic'in yaptığı faul sonrası Sadık Çiftpınar, acılar içinde yerde kaldı. Fenerbahçe'nin tecrübeli eldiveni Volkan Demirel, sinirle kalesinden çıktı ve hakem Fırat Aydınus'a itiraz etti. VAR odası, Fırat Aydınus'a pozisyonu izlemesini tavsiye etti. Fırat Aydınus, Jahovic'in Sadık'a yaptığı faul sonrasında VAR odasından gelen uyarı sonucunda pozisyonu izledi ve kırmızı kart gösterdi.

10 kişi kalan Konyaspor, 36. dakikada Fofana'nın attığı golle deplasmanda öne geçti. Milosevic'den orta sahada aldığı pasla Fenerbahçe kalesine doğru hızlanan Fofana, Sadık Çiftpınar'a attığı çalımın ardından topu filelere gönderdi.

Fenerbahçe'den Konyaspor'a yanıt gecikmedi. Dirar'ın ortasında ön direğe doğru hareketlenen Jailson, net bir gol vuruşu yaptı ve kaleci Serkan'ı avladı. Atiker Konyaspor, Aykut Kocaman yönetiminde ligde ilk kez bir maçın ilk yarısında gol yedi.

Maçta başka gol olmadı ve mücadele 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

İlgili Haberler