Fenerbahçe'ye verilen penaltı kararı doğru muydu?

Fenerbahçe'ye verilen penaltı kararı doğru muydu?
Spor Toto Süper Lig'de oynanan Galatasaray Fenerbahçe mücadelisinde sarı-lacivertliler 27 yıl sonra penaltı kazandı. Peki, penaltı kararı gerçekten doğru muydu?

Galatasaray, Ryan Donk ve Martin Linnes'in attığı gollerle 2-0 öne geçerken Fenerbahçe ikinci yarıda penaltı kazandı ve Valbuena skoru 2-1'e getirdi. Hakemin penaltı kararı Galatasaraylı taraftarlar tarafından tartışma konusu oldu. 

PENALTI KARARI GERÇEKTEN DOĞRU MU?

Spor yorumcusu Bülent Yavuz, penaltı verilmesinin doğru bir karar olduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıya gelince, açık bir ihlal vardı. VAR protokol gereği hakemine incelemeyi başlattırdı. Hakem de monitörden baktıktan sonra penaltıyı verdi, bence net bir penaltıydı." dedi.

sss3.jpg

Hakan Ünsal ise Fenerbahçe'ye verilen penaltı kararının Galatasaray'ı paniklettiğini söyledi. Ünsal, "Her şeyin iyi gittiği anda gelen penaltı, kırılma noktası oldu. Panikleyen Galatasaray, kontrolü Fenerbahçe’ye kaptırdı ve beraberlik golü geldi. Fatih Hoca’nın hem bu bölümde hem de öncesinde oyuna ve takıma müdahale etmemesi sorunu büyüttü. Eren’in oyunda olmaması bir yana, Selçuk ile yaptığı hamle bir yana, Rodrigues’in çıkması kazanmak isteyen bir teknik adam tercihi değildi." dedi.

İlgili Haberler