Feridun Bahşi, Ülkücülere kurulan kumpası değerlendirdi

Feridun Bahşi, Ülkücülere kurulan kumpası değerlendirdi
Emekli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Feridun Bahşi, Yeniçağ Gazetesi yazarı Demirağ'ın hazırlayıp sunduğu Başkent Ankara programında kritik açıklamalarda bulundu. Bahşi, Ülkücülerin gözaltına alındığı davanın siyasi olduğunu söyledi.

Feridun Bahşi'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle...

"Gözaltındaki arkadaşların serbest bırakılacağından o kadar emindim ki, gözünüz aydın demiştim. Bu sorgulama sistemine göre hepinizin serbest bırakılması lazım. Zira Cumhuriyet Savcısı da bu işin bir kumpas olduğunun farkında" dedim. Ancak durumlar öyle gitmedi.

40 yıllık hukukçuyum. Bu dava kesinlikle siyasi bir davadır. Veya biz hukuku 40 yıldır yanlış biliyoruz.

Adnan İslamoğulları'nın savunmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Bahşi, “Savcı İslamoğulları'na ‘ifadene ekleyeceğin bir şey var mı?’ diye sordu. Bu örgütle uzaktan yakından ilişkim yoktur. Örgütün karşısında olan bir insanım dedi. Adalate ve hukuka inanan bir insanım” dedi.

GARİP SORULAR

Bahşi, gözaltında yapılan sorgulamalarda sorulan sorulara dikkat çekti.

Bilişim üzerine dükkanı olan bir insana, “Neden milli teknolojileri aradınız?” sorusu sorulmuş.

Bayramda 2 bin kişiye toplu mesaj atmış, bunların içersinde bir tane avukat adı var. O kişi de FETÖ’cülere vekillik yapmış bir avukat. Bu bile soruşturma konusu yapılmış.

Önceden FETÖ böyle kumpaslar kurarlardı. Onlar en azından profesyonelce yaparlardı bu işi, inanırdık. Böyle bir kumpas da olmaz.

1982 yılından bu yana FETÖ’yle mücadeleye vermiş. Son 10 yılda 5 tane kitap, binlerce makale yazmış adama bu çamur atıldı.

ADNAN İSLAMOĞULLARI 15 KİLO VERMİŞ

Program sunucusu Demirağ, Adnan İslamoğulları'nın sağlık durumuyla ilgili bilgiler verdi. Demirağ, "İslamoğulları'nın en az 15 kilo vermiş olduğunu gördüm. Zaten zayıf bir insandı. Bunu nasıl kabul edebiliriz. Allah göstermesin bu arkadaşımızı cezaevine gönderirseniz, bunun hesabının kim verecek. İslamoğulları'nın hiçbir zaman FETÖ ile bir bağlantısı olmamış, gazetemizde 3 yıldır yazan, Ülkücülüğüne kefil olduğumuz biridir"

İSLAMOĞULLARI ASTIM VE BRONŞİTİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Karar açıklandıktan sonra Adnan İslamoğulları’yla yan yana yürüdüğünü söyleyen Bahşi "Aşağı indik, sarıldım ona. 'Astım ve bronşitim var. Cezaevinin girişinde bekletmeye alırlar da koğuşlara gönderirlerse ben perişan olurum' dedi. OHAL bu hal deyip bir şey yapamamanın çaresizliğiyle çıktık. Sözün bittiği yer oluyor buralar."

 

CMK KURALLARINA UYULMADI

Gözaltına alındığı günle ilgili açıklama yapan Demirağ, "Evime yapılan gözaltıları ve aramalar esnasında polis arkadaşlara şunu sordum, "Ya arkadaşlar elinizde eldiveniniz yok. Kaldıki CMK’ya göre bir kamera bulundurmanız ve şahit birinin olması gerekiyor. Bizim gibi gazeteciler için bilgisayar ve telefon sermayedir. Benim o bilgisayarda yazılarım, çalışmalarım, dosyalarım var; o telefonda bir sürü numaralarım var. Bunların imajını alıp verin" dedim. “Şuan böyle bir imkan yok, bizim el koyma yetkimiz var” dediler.

GENEL BAŞKAN MERKEZ DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDEMEZ

Çağrı Heyeti'nin ihraç edilmesini de değerlendiren Feridun Yahşi, "Ben bu 3 arkadaşımızın ihraç öncesinde yaşanan savunma isteme yazılarını görmedim. Çok basit suçlamalar vardı. Bunlarla ilgili savunma isteniyordu. Bu savunmayı 2009 MHP parti tüzüğüne göre istiyorlardı. 2009 parti tüzüğü üst kurul delegelerin oy birliğiyle bazı maddeleri değişti. Bu değişen maddeler de 5 gün yürürlükte kaldıktan sonra tedbirli ve uygulamalı olarak yürürlükten kaldırıldı. Şimdi ortada ortadan kaldırılmış ve durdurulmuş maddeler var. Ben baktığımda, MHP Merkez Disiplin Kurulu, değişen eski tüzük maddelerine göre bu işe başlamış. Bir defa Genel Başkanlık makamının yazısıyla Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

MHP Genel Başkanı doğrudan bir parti üyesini Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edemez. Bu kişilerin soruşturmasını normalde bağlı oldukları İl Başkanlığı Disiplin Kurulları’nın yapması gerekiyor. Merkez Yönetim Kurulu dışında hiç kimse parti üyesini Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edemez. Genel Başkan da dahil. Genel Başkan’ın tek yetkisi vardır, İl Başkanlarının verdiği cezaları af edebilir. Kimseyi disiplin kuruluna sevk edemez. Parti disiplin kurullarında görev alan kişiler, partinin hiçbir yerlerinde görev alamazlar. Yani Genel Başkanın, partinin veya parti üyelerinin hiç kimsenin avukatlığını yapamazlar." dedi.

AKŞENER'İN İHRACI HUKUKSUZDUR

Akşener'in partiden ihraç edilmesine de değinen Yahşi, "Gerekli yerlere başvurduk. Sayın Meral Akşener’in partiden ihracı hukuksuzdur" ifadelerini kullandı.

MHP'YE KİMİN SIZMAYA ÇALIŞTIĞINI İYİ ARAŞTIRSINLAR

Yahşi, gözaltına alınan kişilerin hepsinin Ülkücü olduğunu söyleyerek, "MHP Genel Merkezi bir ilçe teşkilatımızın başkanını değişimden yana olduğu için görevden aldı. Onun yerine başkasını atadı. Bu kişi şuanda FETÖ üyesi olmaktan dolayı tutuklu. Sızdırma işleri kimler tarafından yapılıyor, kim sızıyor belli değil." dedi.