Ferudun Bahşi’den AKP’ye imar affı eleştirisi

Ferudun Bahşi’den AKP’ye imar affı eleştirisi
İYİ Parti Antalya milletvekili Ferudun Bahşi, TBMM genel kurul konuşmasında AKP'ye yönelik imar afları ve kaçak yapılaşma eleştirisinde bulundu.

Bahşi, Kartal faciasında yaşananları TBMM genel kuruluna taşıdığı konuşmasında Mehmet Sekmen’e sert eleştirilerde bulundu.

MEHMET SEKMEN KONUSUNDA ERZURUMLULARI UYARIYORUM!

Bahşi, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Geçtiğimiz günlerde İstanbul Kartal’da 8 katlı bir bina çöktü ve 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yapılan açıklamalara göre bu bina 92 yılında yapılmış. Binanın ruhsatında zemin katıyla birlikte 5 kat olmasına rağmen 98 yılında binaya kaçak olarak 3 kat daha ilave edilmiştir. Ruhsatsız katların çıkıldığı tarihte Kartal belediye başkanı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili halen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve belediye başkan adayı olan Mehmet Sekmen’dir.  Yani kaçak katlara göz yuman Mehmet Sekmen’dir. Erzurumlu dostları buradan uyarıyorum.  31 Mart’ta geleceğinizi dikkate alarak oy kullanın.”

KAÇAK YAPILAŞMA CESARETLENDİRİLMİŞ ADETA ÖZENDİRİLMİŞ!

“Siyasal iktidarlar tarafından çıkarılan imar afları kaçak yapılaşmayı cesaretlendirilmiş hatta ödüllendirilmiştir. Hükümet İmar Barışı uygulamasından vaz geçmelidir. Konuyla ilgili hazırladığımız yasa teklifini TBMM’ye sunduk.  Teklifimizle binanı kim tarafından hangi tarihte yapıldığı taşıdığı teknik şartlar kullanılan malzeme ve bileşimlerinin niteliği denetleyenler onay ve ruhsat verenler jeolojik ve jeofizik incelemesi yapan incelemesi yapan kurumun adı, binanın kalitesi, yapım süresi sorumlular ve benzeri hususları içeren ‘Bina Kimlik Kartı’ sistemine geçilmesini önerdik. Bir daha böyle kazaların olmaması için hükümeti göreve çağırıyoruz.  Faciada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet yaralılarımıza şifa diliyorum.”

İlgili Haberler