Fesih yasağı nedir?

Fesih yasağı nedir?
 Cumhurbaşkanı Kararı ile İş Kanunu uyarınca işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Mart'tan itibaren 2 ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, Twitter hesabından, "Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı'nı 2 ay süreyle uzatıyoruz" paylaşımında bulundu. Fesih Kısıtı nedir?, Nakdi Ücret Desteği nedir? soruları araştırılmaya başlandı. İşte detaylar..

FESİH YASAĞI NEDİR?

Fesih yasağı, corona virüsü pandemisi nedeniyle işverenin işten çıkış işlemlerini kısıtlamak için getirildi.İş sözleşmesini feshetme yetkisi sadece işçi tarafında devam etmesi olarak belirlendi. Söz konusu metne göre; 4857 sayılı İş Kanununa getirilen Geçici İstihdam Güvencesi başlıklı geçici madde eklenerek, işten çıkarmalar için üç aylığına yasaklanması planlanmıştı.
NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?
Nakdi ücret desteği (ücretsiz izin maaş desteği), korona virüs pandemi sürecinde vatandaşlara devlet tarafından yapılan ödeme türüdür. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu ödenek başvuru yapmış olanlara her ayın 8''inde başlayarak ödeniyor.

 

İlgili Haberler