Fesli Kadir Ziya Gökalp ve Ülkücülere hakaret etti

Fesli Kadir Ziya Gökalp ve Ülkücülere hakaret etti
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e düşmanlığı ile bilinen Kadir Mısıroğlu, Ziya Gökalp'i hedef almaya devam etti.

Yeniçağ  / İstanbul

Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu, sosyal medyada yayınlanan Cumartesi Sohbetleri'nde büyük Türk düşünürü Ziya Gökalp'i hedef almaya devam etti.

Gökalp hakkında hakaretler savuran ve iftira atmaktan geri durmayan Mısıroğlu, Ziya Gökalp'in aç öldüğünü iddia ederken onun fikirlerini benimseyen insanların ve Ülkücülerin 'Sığ' olduğunu söyledi.

"Ziya Gökalp’ı dinsizlikle itham etmiş olmamdan dolayı bana kızanlar laf edenler oldu" diyen Mısıroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Kısa bir cevapta Ziya Gökalp için vermek istiyorum geçen hafta söylediklerimden münevver dinsizliğinden mesul adamlarından biri Abdullah Cevdet ise biri de Ziya Gökalp’tir dedim. Ziya Gökalp’ı dinsizlikle itham etmiş olmamdan dolayı bana kızanlar laf edenler oldu şimdi ben size Ziya Gökalp’ın iki tane şiirini okutacağım. Bunlar yeni mecmuadan çıkmış ben mecmuadan çıkarttım. Allah aşkına oku yavaş oku anlasınlar ihanet nerede başlıyor."

"Dini kaldırmak istiyorsun tekkeyi kapadın medreseyi kapadın laikliği getirdin din düşmanlığı şeklinde isimlerde bile oya, kaya, maya cumhuriyet isimleri böyle. İslami isimler, dindar aileler, dinini muhafıza edenler var, böyle isimler var. Bunun yerine dini koyacaksın ama onların iman esası 6 tanedir 6 umdedendir. Senin prensibinde 6 olsun o zaman bu 9 içine sokarak 9 indirdi. Mustafa Kemal’i göklere çıkaran bir yazısı vardı. Kurtar bizi kara sultandan diyor. Benim söylediğime itaat edin, Ziya Gökalp Mustafa Kemal’e dizeceği kadar methiye dizdi. O da ondan ilham alıyor denmesin diye yüzüne bakmadı."

“GÖKALP AÇ ÖLDÜ”

Ziya Gökalp'e hakaretler savuran Kadir Mısıroğlu, "Rivayete göre aç öldü. 24’te öldü 24’te ölmeseydi daha çok methiye dizerdi. Ziya Gökalp cevabı bu kadar yeter diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

“ÜLKÜCÜLER SIĞDIR”

Gökalp'in fikirlerini benimseyen insanların sığ olduğunu söyleyen Mısıroğlu, "Ziya Gökalp’i bir adam, adam zannediyorsa o adamın fikri seviyesi sığdır. Bu isterse kardeşiniz olsun isterse ülkücü olsun ben ülkücüleri seviyorum. Seviyorum çünkü bir kavga istidahtı var. Ben de kavgacıyım" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler