Fethullah Gülen taşınıyor iddiası

Fethullah Gülen taşınıyor iddiası
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Pensilvanya’daki malikanesinden Virginia’ya taşınmaya hazırlandığı öğrenildi.

Türkiye’nin FETÖ’nün elebaşısı Fethullah Gülen’in iadesi konusunda son günlerde ABD makamlarına yaptığı baskıyı arttırması nedeniyle Gülen’in ABD içinde yer değiştirmeye hazırlandığı iddia edildi. Türkiye’nin “Üçüncü bir ülkeye kaçabilir” şeklindeki yoğun uyarıları nedeniyle kaçmaya kalkışamayan Gülen’in ilk etapta ABD içinde yer değiştireceği ve gitmek için seçtiği yerin de Washington yakınlarındaki Virjinya eyaleti olduğu belirlendi.

Gülen’in taşındığını duyuran hükümete yakın Yenişafak gazetesi, Gülen’in gitmek için seçtiği Virjinya eyaletinin “FETÖ’nün dernek ve vakıflarıyla yoğun bir örgütlenmeye sahip bölge” olduğuna dikkat çekti.

CIA’iN DE MERKEZİ

FETÖ’nün Virjinya’da, Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA), Türk İslam Araştırmaları Enstitüsü, Kuzey Virjinya Eğitim Vakfı, Türk Amerikan Akademisyenler Cemiyeti, Turkuvaz Vakıf, Washington Eğitim Vakfı gibi örgütlenmesi bulunuyor. Washington’a yakınlığıyla dikkat çeken eyaletin bir diğer önemli özelliği ise Amerikan gizli istihbarat servisi CIA’in merkezine de ev sahipliği yapıyor.