FETÖ dediler Gezi dediler...

Kusura bakmasınlar akıl tutulması diye herhâlde buna denir.

18 yıldır iktidardalar. Bir cemaat, en çok iktidara yanaşır. Çünkü imkân iktidar partisinde. İktidar da güç gördüğü cemaatten istifade etmek ister. Seçim zamanlarında cemaatler/tarikatlar mevcut iktidarın devamı için bildiri üstüne bildiri yayınlıyorlar. Mülevves emellerine dini âlet ediyorlar. Bilerek "mülevves" dedim. Hangi parti olursa olsun, bir cemaat, bir tarikat, dinî kisveye bürünerek parti desteklerse, tefrikaya yol açmış olur.

Şimdi saldırdıkları, kıyısından geçenleri bile içeri tıktıkları Cemaat'in şefi "ölüleri bile kaldırın! Adamımıza oy versin!" demedi mi?!

 Zat-ı Muhterem dünkü grup toplantısında, CHP'yi Fethullah'ın yâr u cânânı yaptı çıktı!

Defalarca yazdık... Defalarca yazdılar... "Gel gari hasret kaldık!" diyen, "Ne istediler de vermedik!" diyen kendileri değil mi?!

Bari susun! Suç bastırmaya kalkışmayın. Sonra sözlerinizin altında kalırsın.

Cemaat içinde bilinenlerin CHP Genel Başkanı'yla birlikte gösteren videoları yayınlıyorlar.

Kısır döngü... Yok sen destek verdin, yok ben destek vermedim. Hiçbir yere varılamaz.

Önce düşünmeli insan. Darbe yapacak noktaya getiren, bu kadar imkânı sağlayan kim/kimler? 

Darbeyi CHP'nin üzerine yıkmaya kalkışmaya karşı hakikaten söyleyecek söz bulamıyorum.

17/25 Aralık'ta, Cemaat'in kendilerini tuzağa düşürmek istediğini ispat edecekleri yerde, karşı saldırıyla CHP'yi, size destek vermeyen kim varsa herkesi suçluyorsunuz.

Arkadaş! 24 Haziran 2004'deki MGK toplantısındaki kararı tekrar tekrar hatırlatmaya gerek var mı? Ad koyarak mücadele tavsiye edildiği hâlde, siz hiçbir işlem yapmadınız, üstünü örttünüz.

O zamanki şartlarda mücadele tavsiyesini generallerin "dindarlara saldırısı" olarak gördünüz ama bakın şimdi elinize ayağınıza dolaştı.

2005'te, CHP'li 72 milletvekili imzasıyla TBMM'ye Fethullahçıların faaliyetleriyle ilgili bir araştırma önergesi veriliyor... Yine oralı olmayan sizsiniz.

En son bu önerge ortaya saçılınca fena tutuştunuz ve dört bir koldan saldırıya geçtiniz.

Bu suç bastırma feveranlarıyla kimseyi ikna edemezsiniz.

17/25 Aralık sizin tespit ettiğiniz tarih. Milât 2004 olmalı. Ama kabullenemezsiniz; çünkü okka altına girecek olan sizsiniz.

Böylesine karışık bir yapı kendi kendine doğmadı derken insanın önce aynaya bakması gerekmez mi?

Gezi meselesinde CHP için alabildiğine karşı konuşabilirsin, eğer isyan görüyorsanız, isyancılara destek verdiniz dersin ama mesele FETÖ'ye gelince attığın oklar gelir seni bulur.

CHP ile "Cemaat"in kimyası uyuşmaz. Birkaç insanî ilişkiyi FETÖ desteği göstermek hiçbir surette inandırıcı olamaz. CHP iktidarda değil ki... Ne verecek!

CHP'yi ne FETÖ'den ne de Gezi'den vurabilirsiniz.

İnsanlarımızı ayrıştırmayalım. Kanun dışılarla hep birlikte mücadele edelim. Bundan sonra ne Fethullah benzeri çıksın, ne Gezi benzeri...

İnatlaşmak ayrıştırır. Önce birbirimizi anlamalıyız.

 "Düşmanlaştırma" bu iktidarın varlık sebebi hâline geldi.

Dindarsanız kin güdemezsiniz. Kin güderseniz, Kur'ân'ın hükmünü çiğner, günaha girersiniz. Ayet-i kerîmeleri hatırlatmama gerek var mı?

Allah için izan izan izan!...

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları