FETÖ ile mücadele ediliyor mu?

Her gün sabah televizyonu açtığımızda Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında birilerinin gözaltına alındığını öğreniyoruz. Örgütün, devletin en kılcal damarlarına kadar nasıl sızdığını hep birlikte görüyoruz.

Kimin ne olduğu tespit edilemez durumda.

FETÖ örgütünün iki numarası olan Adil Öksüz'ün peşine düşen ekibin başındaki ismin de FETÖ mensubu olduğunu öğreniyoruz.

Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın adeta "Erken Uyarı Sistemi" olarak yazdıkları Kitap Metastaz'da "FETÖ BORSASI" iddialarını doğrular nitelikte birçok örnek bulunuyor. Zengin iş adamlarının hâkim eli ile rüşvet karşılığı nasıl serbest kaldığı bilgi ve belgeleri ile sunulmuş.

FETÖ ile mücadeleyi şaibeli duruma düşürecek bazı açıklanmaya muhtaç bilgileri daha önce örnek vermiş ve sorular sormuştum.

Cevap vermeyi bırakın yazım üç satırlık bir karar ile kaldırıldı.

FETÖ gibi hain bir ihanet şebekesi ile mücadelede asla taviz verilmemeli. Çünkü bu konuda gösterilecek en ufak bir zafiyetin telafisi olmayacak.

Daha önce Akıncı Üssü Davası dosyasında hakkında istihbari bilgi notu bulunan ve Adil Öksüz, Kemal Batmaz gibi FETÖ mensubu kişiler ile defalarca ABD'ye giden, hakkında gözaltı kararı olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmayan ve tüm suçlamaların düşürüldüğü bir isimden bahsetmiştim.

Kimdi bu isim?

Cihan Kamer'in oğlu Atasay Kamer.

Atasay Kamer'i tanımam, bilmem. Yazdıklarım iddianamede bulunan resmî belgeler. Hatta gözaltı kararını sizler ile de paylaşayım.

Atasay Kamer hakkında sorular sormuştum, ama cevap alamadım tabii ki... FETÖ ile mücadele eden herhangi bir savcının da konu ile ilgilendiğini duymadım görmedim.

Ben sormaya, hatırlatmaya devam edeceğim.

Çünkü biri daha var...

Hakkındaki iddialar için aradım

Geçen günlerde Atasay Kamer gibi FETÖ ile geçmişte içli dışlı olmuş yöneticilikler yapmış bir kişi hakkında bir ihbar mektubu aldım. İhbarı yapan kişi tüm bilgi ve belgeleri de tarafıma gönderdi.

Bana gelen bilgi, belge ve iddialara göre:

-Bu kişi FETÖ lideri Fetullah Gülen'i ABD'de ziyaret etmiş,

-Bank Asya'nın imtiyazlı hissedarı olmuş,

-Çocukları ve yeğenleri FETÖ okullarında okumuş hatta kendisi de Fetih Koleji Mütevelli Heyeti üyesi ve başkanlığını yapmış,

- FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan İHSANDER'in (İhracatçı ve Sanayici iş Adamları Derneği) yönetim kurulu başkanlığını yapmış,

- FETÖ ile bağı tespit edilen Koza İpek'te Yönetim Kurulu üyeliği yapmış,

- FETÖ ile bağı nedeni ile kayyum atanan Kaynak Holding'in yönetiminde yer almış bir kişi...

Peki kim bu?

Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Büyükekşi.

Tarafsız gazetecilik ahlakı gereği kendisini aradım ve hakkındaki iddiaları sordum. İddiaları kabul etti ancak İHSANDER başkanlığından 17-25 Aralık operasyonu sonrası istifa ettiğini, Kaynak Holding Yönetim Kurulu Üyeliğinden 2006 yılında ayrıldığını, Fetih Koleji Mütevelli Heyeti üyeliğinden dershane problemleri ortaya çıktığı zaman ayrıldığını aktardı.

17-25 Aralık öncesinde FETÖ ile yollarının kesiştiğini, sonrasında tüm bağlarını da kopardığını açıkladı.

Bu yukarıdaki iddiaların soruşturulması, nihayete kavuşturulması savcıların görevi. Buna karışamam

Benim derdim...

FETÖ ile etkin mücadele yapılmak isteniyor ise her iddia titizlik ile incelenmeli ve hızlı şekilde sonuçlandırılmalı.

Yazarın Diğer Yazıları