FETÖ Kara Kuvvetleri’nde böyle yuvalanmış!

FETÖ Kara Kuvvetleri’nde böyle yuvalanmış!
Kara Kuvvetlerinin personel ihtiyaçlarını karşılayan Personel Temin Merkezi Komutanlığının 7 yıldır FETÖ’nün kontrolünde olduğu ortaya çıktı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) belkemiği olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın (KKK) Edirne'den Hakkari'ye kadar tüm kritik noktalarında ihtiyaç duyulan subay, astsubay, uzman çavuşların yanı sıra askeri hakim, savcı, tabip gibi personel ihtiyaçlarını karşılayan KKK Personel Temin Merkezi Komutanlığı'nın 7 yıldır Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) fabrikası gibi çalıştığı tespit edildi.

Sınavlara giren TSK personelinin güvenlik istihbaratını yapan, sağlık raporunu veren, sınav sorularını hazırlayan, mülakatları yapan kişilerin FETÖ üyesi teröristler olduğu öğrenildi.

Her yıl onlarca sınav yapan komutanlığın 7 yıldır mülakatlarını gerçekleştiren subaylar, 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları için tutuklandı. Komutanlık bünyesinde görev yapan 55 subaydan 21'inin 15 Temmuz ihanet girişimine katıldıkları tespit edildi. Bu personelin 19'unun tutuklandığı 2 subay ise aranıyor. Tutuklanan subaylardan 7'si nin albay, 6'sının yarbay, 6'sının binbaşı olduğu belirtildi.

PERSONELE MESAJ GÖNDERDİ

15 Temmuz darbe girişimi günü mesai bitiminde evlerine giden ve herhangi bir olağanüstü görüntü vermeyen KKK Personel Temin Merkezi Komutanlığı'nda görevli FETÖ'cü terörist subayların saat 19.00 sıralarında birlik komutanı Tuğgeneral Ahmet Bircan Kırker tarafından gönderilen bir mesajla birliğe geri döndüğü, silahlarını ve üniformalarını giyerek Etimesgut Zırlı Birlikler Komutanlığı'na gittikleri belirlendi. Kırker'in burada kendisini Sıkıyönetim Komutanı olarak tanıttığı, ardından da askerler tarafından derdest edildiği belirtildi.

BİNBAŞI DEDEBAĞI İYİ TANIYOR

Etimesgut Zırhlı Birlikler Komutanlığı'nda hainleri derdest eden Binbaşı Barış Dedebağı bir spor salonuna doldurduğu teröristlerin ihanetini yüzlerine haykırmıştı. Darbe girişiminin akabindeki video görüntülerinde salonda bulunan teröristlerden birinin yanına giderek hesap soran Binbaşı Dedebağı'nın kafasına vurduğu kişinin Tuğgeneral Ahmet Bircan Kırker olduğu öğrenildi. Kırker'in daha önce Dedebağı'nın bir komutanına kumpas kurduğu ve görevden uzaklaşmasını sağladığı öğrenildi.

TEK KONTROL FETÖ'CÜLERDE

Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Komutanlığı'na giderek birliğin sıkıyönetim komutanı olduklarını açıklayan ve buradaki görevli askerler tarafından derdest edilen KKK Personel Temin Merkezi Komutanı FETÖ'cü terörist Tuğgeneral Ahmet Bircan Kırker'in 2 yıldır bu birimde görev yaptığı ve yüzlerce personelin mülakatını bizzat gerçekleştirdiği öğrenildi. Kırkeri'nin 2 askeri hakim ile 2 askeri savcı sınavına başkanlık ettiği, sözleşmeli subay alımlarında tek yetkili isim olduğu kaydedildi. KKK Personel Temin Merkezi Komutanlığı bünyesinde görev yapan subayların KKK içerisinde farklı görevlere gitseler de yine aynı merkeze döndükleri ve bu şekilde personelin kontrolünü sağladıkları kaydedildi.

EMİR KIRKER'DEN

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında birlik komutanı Tuğgeneral Ahmet Bircan Kırker'in darbe emrini verdiği tespit edildi. Kırker'in, darbe girişimi öncesinde mesajla birliğe çağırdığı personele, kendisini Sıkıyönetim Komutanı olarak tanıttığı belirlendi. FETÖ'cü terörist Kırker'in 2 yıldır bu birimde görev yaptığı da saptandı.