FETÖ sanıkları suçlamaları sistem olarak inkar etti

FETÖ sanıkları suçlamaları sistem olarak inkar etti
FETÖ Sanıklar, Genelkurmay’la ilgili davada iddianameye giren delilleri reddetti.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 kişi hakkında açılan davada sanıklar, büyük çoğunlukla iddianameye giren delilleri inkar etti.

Darbe girişimi gecesi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a, alıkonulması sırasında "Sizi Gülen ile görüştürebiliriz" dediği belirtilen eski 4. Ana Jet Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Hakan Evrim savunmasında  Akar'a böyle bir şey söylemediğini ileri sürdü.

İddianameye giren ifadesinde örgütün sözde Hava Kuvvetleri "imamı" firari Adil Öksüz'ü Akıncı Üssü'nde gördüğünü anlatan Evrim, "Adil Öksüz'ü önceden tanımam. 143. Filo'nun gazino bölgesinde ilk defa Adil Öksüz'ü gördüm" dedi. Hakim karşısında bu ifadesini değiştiren Evrim, Adil Öksüz ile ilgili, "Üsse girse kamera kayıtları olurdu. Dolayısıyla böyle bir şey vaki değildir" diye konuştu.

Orgeneral Akar'ın makam odasına girerek kendisine "Komutanım operasyon başlıyor, herkesi alacağız" diyerek darbeyi tebliğ eden isim olarak bilinen Eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli de, savunmasında o gece silah zoruyla tebliğ yapmasının istendiğini öne sürdü.

İddianamede, Yurtta Sulh Konseyi'nin kimlerden oluştuğuna dair herhangi bir belgenin olmadığının belirtildiğini ifade eden Dişli, "Bu konseyin üçüncü sıradaki üyesi olarak gösterilmemin hiçbir dayanağı yoktur" dedi.  Eski İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk ise savcılık ifadesinde hafta sonunu kardeşinin evinde geçirmek üzere askeri uçakla Akıncı Üssü'ne gittiğini ancak kendisini olayların içinde bulduğunu iddia etmişti.

İddianamede, Orgeneral Akar'ı Akıncı Üssü'nde darbe girişiminin başına geçmesi için ikna etmeye çalışanlar arasında da olduğu belirtilen Selçuk, 143. Filo gazinosunda bir kısmı sivil, bir kısmı resmi kıyafetli, farklı kuvvetlerden kişileri görünce yanlış şeyler olduğunu düşünüp ayrılma kararı aldığını ancak üs komutanın odasında beklerken Akar ve arkasından Dişli'nin geldiğini anlattı

. TRT'yi işgal için asker gönderen eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış ise güvenliğinden sorumlu olduğu Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın kaçırılmasından haberi bulunmadığını savundu.

TSK mesaj sisteminden gönderilen sıkıyönetim belgesinde imzası bulunan sanıklardan eski Kurmay Albay Barış Avıalan ise duruşma savcısı Cenikli'nin, "FETÖ'cü müsünüz? Darbeyi Gülen'in yaptığını söyleyemediniz. Fetullah Gülen'den korkuyor musunuz?" sorusuna yanıt veremedi.

Sanık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın eski Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan ise, eski Muhafız Alay Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış'ı yalanlayarak, sıkıyönetim ilan edildiğini söylemediğini ileri sürdü.