FETÖ yargıda AKP uykuda

AKP ile Fethullah Gülen cemaatinin 2010 Anayasa değişikliğinden sonra elele, kolkola yürüdükleri yıllarda yargı tüm birimleri ile FETÖ''cülere teslim edildi. FETÖ''cü polis, savcı ve hakimlerin işbirliği, AKP hükümetinin siyasi desteği ile Ergenekon, Balyoz, casusluk ve şike gibi kumpas davaları yaratıldı.

Değerli okurlarım bir ibret belgesini daha açıklıyorum.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinin 2018/128 sayılı kararında FETÖ''nün yargı yapılanması özetle şöyle anlatıldı:

"Örgütün hakim, savcı yapılanması bölgelere ayrılmış olup, bölgelerden sorumlu kişilere bölge abisi veya bölge ablası denilmektedir.

Her bölgenin 8-10 evi kapsadığı, bu gruplardan sorumlu örgüt imamı bulunmaktadır.

Örgüt üyesi hakim, savcıların sicil numaralarına veya mesleğe başlama aşamasında, adalet akademisindeki dönemlerine göre ayrı ayrı devre ve sicil numarası içerisinde gruplandırmaların yapıldığı, T1, T2, T3, T4, T5 şeklinde gruplandırılarak taşra ve devre yapılanması oluşturulmuştur.

Hakim, savcı olması kararlaştırılan örgüt üyeleri sınavlara hazırlanmak üzere örgüte ait Ankara''daki örgüt evlerinde sınava çalıştırılır.

Bu örgüt evinin masraflarının örgüt tarafından karşılandığı ve sınava çalıştırılacak kişiler dışında başka kimsenin bu evlere giremediği anlaşılmıştır. 

Bu örgüt evlerinde deneme sınavlarının yapıldığı ayrıca sınav sorularının örgüt tarafından yasal olmayan yollardan ele geçirilip bu evlerde sınavdan bir kaç gün önce örgüt mensubu abi veya ablalar tarafından örgüt üyelerine verilmiştir.

Cevapları işaretlenmiş soruların ezberlemelerinin sağlandığı, örgüt üyelerinin sınavları kazanmalarının sağlandığı anlaşılmıştır.

Yazılı sınavı kazanan örgüt üyeleri mülakat için hazırlanmakta mülakatta nasıl davranacakları öğretilmektedir.

Ayrıca örgüt tarafından kendilerine referans bulunacağı veya kendilerinin referans bulmaları söylenmektedir.

Mülakat sınavını kazanan ve hakim, savcı adayı olan örgüt üyeleri mülakattan sonra tekrar murakıplar tarafından örgüt evlerine çağrılarak staj döneminde de takibi yapılmaktadır.

Staj aşamasında deşifre olmamaları için beşer kişilik gruplar halinde, masrafı örgüt tarafından karşılanan ev tutmaları sağlanmaktadır.

Her ev için bir sorumlu tayin edilmektedir.

Ataması yapılan örgüt üyesi hakim, savcıların takibe devam edildiği, sürekli irtibat kurularak bunların örgüte bağlılıkları sağlanmaktadır.

Ataması yapılan hakim, savcının ilk maaşlarının tamamı örgüt tarafından alınmaktadır.

Sonraki aylarda ise bekarlardan %15, evlilerden %10, en az 3 çocuğu olanlardan ise %5 oranında himmet toplanmaktadır.

Bekar olan hakim, savcıların örgüt için önemli stratejik kurumlarda görevli örgüt üyeleri ile veya aynı meslekteki örgüt üyeleri ile evlenmelerinin teşvik edildiği ve katalog evlilikler yaptırıldığı anlaşılmıştır...

Örgüt tarafından hakim, savcılara yönelik adaylık dahil tüm süreçlerde yabancı dil, yüksek lisans, doktora eğitimi, yurt dışı gezileri, mesleki ve kişisel programlar düzenlenmek suretiyle örgüt üyesi hakim, savcılar emsallerine göre daha donanımlı hale getirilmektedir.

Örgüt mensupları hak etmedikleri halde yurt içi ve yurt dışı yüksek lisans ve doktora programlarına yerleştirilmişlerdir...

HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) ve Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulunda görev yapan örgüt mensubu müfettişlerce yapılan teftişlerde örgüt üyesi hakim, savcılara hak etmedikleri halde yüksek notlar ve olumlu siciller verilmekte, örgüt üyesi olmayan hakim, savcılara ise vasat veya düşük notlar verilmekte, sicilleri bozulmaktadır.

Örgüt üyesi hakim ve savcılar görevleri nedeniyle öğrendikleri önemli bilgiler ile soruşturma ve dava dosyalarında gördükleri örgüt için önem taşıyabilecek konuları örgüt sorumlusu abiye iletmektedirler.

Örgüt mensubu hakim, savcıların deşifre olmasının önüne geçmek amacıyla çocuklarını örgüte ait olan okullara göndermemelerine karar verilmesi halinde çocuklarının eğitimleri ile ilgilenilmesi, ayrıca ideolojik eğitim verilmesi için eğitim birim adıyla ayrıca bir birim kurulmuştur.

Bu birim sorumlusu Yargıtay Üyesi olarak görev yapan örgüt üyelerinden seçilmektedir...

Sözde bağımsız örgüt üyesi adaylarının seçim gezilerine birlikte katılmışlardır. Örgütün 2014 yılı HSYK üye seçimlerinde gerek YARSAV listesi, gerekse bağımsız aday adı altında aday göstererek yargı içerisinde alternatif bir yargı gücü kuracak şekilde örgütlü olduğu anlaşılmıştır..."

Değerli okurlarım,

17-25 Aralık siyaseten milat sayıldı, bu tezgahlara göz yuman, engellemeyen hiçbir AKP''li siyasetçi hakkında cumhuriyet savcıları tek bir soruşturma dahi açmadılar.

Hatta ne yazık ki o günün siyasi sorumluları bugün siyasi hayatlarını yargıda hesap vermeden hala sürdürüyorlar…

Canım Türkiye''m…

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları