FETÖ'cüler devleti böyle dolandırmış

FETÖ'cüler devleti böyle dolandırmış
FETÖ mensuplarının, kadına yönelik şiddetle mücadele bahanesiyle hazırladıkları projeyle eşlerini şiddet mağduru gösterip binlerce lirayı örgüte aktardığı ortaya çıktı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Sosyal Destek Programı (SODES) projeleriyle Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladıkları ve evrakta sahtecilik ile nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

KHK ile kapatılan Erzincan Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (EGİSAD) üyesi iş adamları ile yöneticilerin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli, kent merkezi, İstanbul, Gaziantep ve Erzurum'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Diğer 5 zanlının FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında cezaevinde tutuklu bulundukları, bir şüphelinin de yurt dışına kaçtığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan H.K, M.K, M.T, M.A ve E.A. tutuklandı, etkin pişmanlıktan faydalanan 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğeri ise savcılıkça salıverildi.