Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

FETÖ'nün faturası vatandaşa, ihalesi muhalefete

               24 Haziran seçimlerine giderken iktidardan beslenenler dalkavuklukta, partizanlıkta, saray soytarılığında, yanaşmalıkta sınır tanımıyor.

                24 Haziran seçimlerini adam "yerli olanla olmayanın hesaplaşması" olarak sunuyor. Bu durumda BOP eş başkanlığını üstlenen ya da mercimek, ot, saman, et ithal eden yerliyle Erzurum'da hayvancılık, Konya'da çiftçilik yapan, Adana'da meyvecilik yapan ve yerli sayılmayanın mücadelesiyle Türkiye karşı karşıya demektir.

                Adamlar 'Bunların Erdoğan'ı devirme dışında söyledikleri bir şey yok!' diyor.

E be birader sizin de Erdoğan'ı Türkiye'nin tepesinde tutmaktan başka söylediğiniz hiçbir şey yok.

                Adam yazısına "Düşerse AK Parti değil Türkiye düşer!" diye başlık koymuş. Bu bir partiyi ya da bir kişiyi Türkiye'yle özdeşleştiren kıt ve kısır zihniyettir.

İktidara gelmek iddiasıyla demokratik yarışa giren iki taraftan birisinin kazanmasını Türkiye'nin düşmesi olarak niteleyen bu zihniyet bölücüdür.

                Adam resmen 'AKP büyük eşittir Türkiye' diyor. Aslında bu zihniyet işi partinin de ötesine taşıyarak "Erdoğan kaybederse Türkiye kaybeder" demeye getiriyor.

                AKP kaybederse Türkiye kaybetmez. Kaybeden yandaşlar olur. Aksine AKP'nin kaybetmesi kibrin, gururun, tepeden inmeciliğin, totaliterliğin kaybetmesi olur ki bu da Türkiye'nin ve Türk Milletin kazanması anlamına gelir.

                Övgüsü de sövgüsü de sahte!

                Bu zevat ayakkabı kutularından fırlayan dolarlar, yatak odalarından çıkan para kasaları, kollarda sallanan milyonluk saatler konusunda gık çıkarmaz.

                Bu yandaş ve yalama kesim on altı yıldır Türkiye'yi kimin yönettiğinin farkında değillermiş gibi davranıyorlar. FETÖ'yü muhalefet partilerine ve saf vatandaşa ihale edip geçmektedir. Öyle ki bu yandaş kesim büyük bir saygıyla "Hoca Efendi" temennalarında bulundukları zamanda buna itiraz eden Kamer Genç gibileri linç etmeye kalkmışlardı.

"Ne istediniz de vermedik... Gözlerimiz yolda kaldı... Mezardakileri kaldırıp oy kullandıracağız" sözlerini bu zatı muhteşemler hiç duymamış gibi yapıyorlar.

Halbuki daha düne kadar Kozmik odaya girmeyi savunuyor, FETÖ'nün açtığı davaların savcılığını birlikte üstleniyorlardı.

15 Temmuz sonrası yandaş zevat birden bire sütten çıkan ak kaşık oldu. FETÖ'nün faturasını vatandaşa, ihalesini muhalefete kestiler.

Ahlakı gibi zihniyeti de riyakâr olan bir çeyrek aydın modeliyle Türkiye karşı karşıyadır. Bu kendi yazdığı kitapları kendi tekzip eden, kendi yaptıkları FETÖ güzellemelerini kendisi yok sayan bir anlayıştır.

                Bunlardan bazıları var ki dün FETÖ'yü öve öve yere göğe sığdıramıyorlardı. Bugün ise sövmenin de ötesine geçmiş durumdalar. Sahte bir karakterle teçhiz edilmiş olan yandaşın övgüsü de sövgüsü de sahtedir. Güçlüyü övmek güçsüzü dövmek konjonktürel kimlikli yandaşın karakteridir.

                Dahası bu yandaş zihniyet iktidarın yaptığı zulüm niteliğindeki uygulamaları bile alkışlamakta bir yanlışlık görmüyor. İktidar ne yaparsa doğru, muhalefet ise ne yaparsa yapsın hepsi yanlış.

                AKP düşerse Türkiye düşecekmiş. Sanki seçim değil de savaş yapılıyor.

Ey sevgisiz yandaş!

24 Haziran'da savaş değil seçim yapılıyor. Partiler de düşman değil rakiplerdir. Bu partilere oy verenler bu ülkenin insanlarıdır. AKP kaybederse Türkiye kaybetmez aksine demokrasi kazanır!

Sayın Cumhurbaşkanının "Dünya beşten büyüktür" sözleri orta yerde dururken adam "AKP büyüktür Türkiye" demiş oluyor. Hâlbuki Türkiye'de partiler kuruldu, partiler kapandı, liderler geldi liderler geçti. Türkiye Cumhuriyeti var olmaya devam etti ve ediyor.

                Türkiye Erdoğan dahil bugünkü liderler yokken de vardı ve onlar yok olduktan sonra da var olmaya devam edecektir.

Ne demişti Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu kahramanı; "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Yandaş azıcık ahlaklı ol...

Yazarın Diğer Yazıları