FETÖ'nün futbol yapılanması davasında mütalaa

FETÖ'nün futbol yapılanması davasında mütalaa
Eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılandığı FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada, savcı mütalaasını açıkladı.

FETÖ davasında mütalaa Bekir İrtegün, Uğur Boral...

Mütalaada, sanıklardan eski futbolcular Zafer Biryol ve Ersin Güreler hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan  7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri talep edildi.

Mütalaada ayrıca sanıklar Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç'ın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak 5'er yıldan 11 yıl 2'şer aya kadar hapisleri istendi. Sanıklardan antrenör İsmail Şengül'ün ise beraati talep edildi. 

Öte yandan Bekir İrtegün'ün ifadesinde, "FETÖ örgütüne 2007’de girdim. Toplantılarda Fethullah Gülen dinlerdik. Fenerbahçe’deki FETÖ toplantılarına Alper Potuk, Mehmet Topal, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Emre Belözoğlu gelirdi" ifadelerini kullandığı iddia edildi.

MÜTALAADAN

Davanın esasına ilişkin sunulan mütalaada, sanıklar Zafer Biryol ve Ersin Güreler'in, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçunu işlediği belirtildi. Bu sanıkların 7,5'ar yıldan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Sanıklar Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç'ın da ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçunu işledikleri, ancak etkin pişmanlık kapsamında vermiş oldukları samimi bilgilerin örgüt içerisindeki konumu ile uyumlu, örgütün faaliyetleri hakkında aydınlatıcı ve faydalı bilgiler olduğu belirtildi. Bu durumun dikkate alınması gerektiğinin vurgulandığı mütalaada verilmesi istenen cezada etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması talep edilerek, bu sanıkların 5'er yıldan 11'er yıl ikişer aya kadar hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.

Mütalaada, sanık eski antrenör İsmail Şengül'ün ise ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçunu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gözetilerek beraati yönünde karar verilmesi istendi.