"FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmadı"

"FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmadı"
İYİ Partili Tuba Vural Çokal, AKP'nin FETÖ/PDY'nin siyasi ayağının araştırılmasından çekindiğini belirtti.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AKP'nin FETÖ/PDY'nin siyasi ayağının araştırılmasından çekindiğini belirtti.

Çokal, "Bu hain örgütün eğitim, yargı, emniyet ve ordudaki ayakları tespit edildi. Çaycısı, çorbacısı bulundu. Ama gelin görün ki siyasi ayağı hala ortaya çıkarılamadı" dedi.

İYİ Parti Grubunun FETÖ'nün siyasi ve iktisadi ayağının araştırılması için TBMM'ye sunduğu önergenin AKP ve MHP oyları ile reddedildiğini hatırlatan Çokal, "Bu ihanet şebekesinin hiç mi milletvekili yoktu? Neden araştırılmasından çekiniyorlar?" diye sordu.

Çokal sözlerini şöyle sürdürdü: "Yasama yılının başında bir araştırma önergesi vermiştik. 15 Temmuz ihanetinin sorumlusu olan FETÖ'nün siyasi ayağının, Meclis tarafından araştırılmasını istedik. Bu hain örgütün eğitim, yargı, emniyet ve ordudaki ayakları tespit edildi. Çaycısı, çorbacısı bulundu. Ama gelin görün ki siyasi ayağı hala ortaya çıkarılamadı. Ahtapot gibi her tarafı sarmış bu örgütün, siyasi ayağının olmaması mümkün mü? Bu ihanet şebekesinin hiç mi milletvekili yoktu? Hiç mi bakanı yoktu? Bu sorulara cevap istiyoruz. Bu yüzden verdiğimiz önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi."

Çokal, şunları söyledi: "Bir insana yapılacak en büyük kötülük hayatını adadığı mesleğini elinden almaktır. Devletimize karşı suç işlemiş olan ve bu suçu yargı kararı ile kesinleşen hekimlerin cezalarını çekmeleri elbette gerekir. Biz İYİ Parti olarak suçluyla suçsuzun bir an evvel ayırt edilip suçsuzların mağdur edilmesini istemiyoruz" dedi.