AKP'li Bahar Ayvazoğlu: Arap turistlerden rahatsız olanlar vatan hainidir. FETÖ'nün sözlerini ayetlerden üstün tutmuştu

AKP'li Bahar Ayvazoğlu: Arap turistlerden rahatsız olanlar vatan hainidir. FETÖ'nün sözlerini ayetlerden üstün tutmuştu
AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Trabzon’un Araplaşmasına karşı çıkan vatandaşlar için “Bu tabloyu bir avuç kötü ve art niyetli ırkçıya, vatan hainine yedirmeyiz.” dedi.

Türkiye''nin gözde turizm bölgelerinden biri olan Trabzon’da son günlerde çekilen görüntüler büyük tepki toplamıştı. Arap nüfusundaki artışın ardından tanınmaz hale gelen şehirde özellikle Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl''de Türkçe yazı bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Uzungöl’de Türkçe menüsü bulunmayan Arap restoranları açıldı. Birçok dükkanın ve bilgilendirme levhasının Arapça olması dikkati çekiyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon’un Araplaşmasına karşı çıkan vatandaşları ‘ırkçı ve vatan haini’ olmakla suçladı.

Ayvazoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Sosyal medya üzerinden püskürtülen Arap düşmanlığı, Arap turistlerimizi hedefe koyan açıklamalar manidar olduğu kadar şüphelidir de. Kim bu Körfez ülkeleri vatandaşlarını, Arap turistleri, misafirlerimizi hedefe koyan sosyal medya paylaşımlarının sahipleri? Kim bu provokatörler? Açıkçası ben bunları bir avuç ırkçıdan ibaret diye de düşünmüyorum. Bana daha çok ulusal ekonomimizi darbeleme maksatlı operasyonel bir girişimin failleri gibi geliyor bu şahıslar. Bana daha çok turizm pazarından daha fazla pay alabilmek için yarıştığımız rakip ülkelerin turizm ajanları gibi geliyor bunlar. Yılların emeği ile ortaya çıkmış bu tabloyu bir avuç kötü ve art niyetli ırkçıya, vatan hainine yedirmeyiz. Hukuki yollara başvurmak dahil her türlü yakalarına yapışırız. Hadlerini bilsinler! O rahatsız olanların, o Arap turistlerimizi, misafirlerimizi hedefe koyanların bu bölgeye, bu şehre bir faydaları var mı? Yahu Turizmde etnisite, kavmiyetçilik mi olur? Turistin milliyeti mi olur? Efendim Arapça tabelalar varmış işyerlerinin üzerinde, e nasıl anlaşacak esnafım başka? Bodrum’da Antalya’da ağırlıklı müşteri kitlesi Alman ve İngiliz turistler için asılı Almanca yahut İngilizce tabelalardan da rahatsız oluyor musunuz? Bu Turizmimiz üzerinden ulusal ekonomimizi hedefe koyma girişimleri karşılıksız kalmayacaktır ve bu sadece şehrimiz Trabzon’a değil ülkemize kötülüktür, ihanettir”

İlgili Haberler