FETÖ'nün ünlü avukatı tutuklandı

FETÖ'nün ünlü avukatı tutuklandı
FETÖ soruşturması kapsamında eski cumhuriyet savcısı Gültekin Avcı ile işadamı Turgay A. tutuklandı. Bir zamanlar Hidayet Karaca'nın avukatlığını yapan Avcı, eski TV programcısı ve köşe yazarıdır.

15 Temmuz askeri darbe girişimisonrası FETÖ'ye yönelik başlatılan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bir zamanlar Samanyolu Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın bir zaman avukatlığını yapan, eski TV programcısı ve köşe yazarı eski cumhuriyet savcısı Gültekin Avcı ile işadamı Turgay A. tutuklandı.

Polis ekipleri tarafından Avcı, dün İzmir'in Karabağlar ilçesinde saklandığı evde gözaltına alındı.Avcı, evin tavan arasında saklanırken yakalandı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Avı ve işadamı Turgay A. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

"SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA" SUÇU

Savcılıktaki sorgularının mahkemeye çıkarılan Avcı ve "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmekle" suçlarından ceza aldı.

HİDAYET KARACA'NIN AVUKATLIĞINI YAPTI

Avcı, kapatılan Bugün gazetesinde köşe yazısı yazıyor ve Bugün TV'de de program yapıyordu. Ayrıca Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatlığını yapan Avcı, geçen yıl "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında 9 ay tutuklu kalmıştı.

İZMİR'DE FETÖ OPERASYONUNA AĞIRLIK VERİLDİ

Şakran Cezaevi dosyası kapsamında da Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 7 ayrı adreste arama yapıldı.