FETÖ'ye destek veren Akit yazarına tepkiler devam ediyor

FETÖ'ye destek veren Akit yazarına tepkiler devam ediyor
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı'nın babası Yeni Akit yazarı Yusuf Ziya kavakçı'nın, ABD'deki Teksas Parlamentosu'nun açılışını yaptığı ortaya çıktı.

FETÖ lideri Fethullah Gülen’e “tevbe et geri dön” çağrısı yapan Yeni Akit yazarı Yusuf Ziya Kavakçı’nın kullandığı ifadeler tartışılmaya devam ediyor. 

Kavakçı, İki gün önceki “Fethullah Gülen olsam” başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

Türbanı nedeniyle Meclis'te tartışma yaratan eski Refah Partili Merve Kavakçı’nın ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı’nın babası olan Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, yazısında Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönmesini istemişti. Bununla da yetinmeyen Kavakçı, FETÖ için de “Bence bu teşkilat aslî hizmetine dönmeli ve saf ve temiz mensuplarının güzel duygularına bağlanmalıdır” önerisinde bulunmuştu.

15 Temmuz’da hayatını kaybeden onlarca insanı yazısında anmayan Kavakçı, Fetullah Gülen’in “Yanlış yaptık, tevbe, hem de tevbe-i nasuh ile tevbe ediyorum” diyerek affedilmesini tavsiye etmişti. Kavakçı yazısında “Türkiye’ye dönünce ve iktidar ile iyi münasebetlerini tesis edince, eminim, ona muamele de iyileşecek, böylece dış güçlerin tesirinden uzak olarak hayatının son günlerini yurtta geçirecek” ifadelerini kullanmıştı.

TEKSAS PARLAMENTOSU'NU AÇMIŞ

Oda TV'nin haberine göre; yaklaşık 30 yıldır ABD’de yaşayan Kavakçı, FETÖ’nün de güçlü olduğu Kuzey Teksas’ta kurulan Kuran Akademisi, Suffa Islamic Seminary’nin kurucu dekanı olarak biliniyor.

İslam hukuku hocası olan Kavakçı, Dallas Merkez Cami imamı olarak da görev yaptı. Kavakçı bunlara ek olarak da ABD Devlet Bakanlığı’nın “Resmi İslam sözcülüğü” görevini üstlendi.

Papa XVI. Benedictus’un ABD ziyareti sırasında görüştüğü isimler arasında yer alan Yusuf Ziya Kavakçı, Teksas Parlamentosu’nun açılışında konuşma yapan ve dua okuyan bir isim.

Her ABD’ye gideni ve ABD’de yaşayanı CIA ajanlığıyla itham eden Akit gazetesinin FETÖ liderine “Dön” çağrısı yapan Kavakçı’yı yıllardır sayfalarını açması ise dikkat çekici.

İlgili Haberler