Feyzioğlu: "Söyleyecek başka sözümüz olur"

Feyzioğlu: "Söyleyecek başka sözümüz olur"
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, "Çaldığımız devlet kapısı açılmazsa taleplerimiz dinlenmezse elbette söyleyecek başka sözümüz olur. Ama devletin kapısı bizim kapımızdır" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ardahan Barosu'nda yapılan ilk genel kurulda konuşma yaptı. Yargı reformu strateji belgesi hazırlığından bahseden Feyzioğlu, "Çaldığımız devlet kapısı açılmazsa taleplerimiz dinlenmezse elbette söyleyecek başka sözümüz olur" dedi. 

“SÖYLEYECEK BAŞKA SÖZÜMÜZ OLUR"

Artık niyet okumak yerine hizmete odaklanmak gerektiğini ifade eden Feyzioğlu, "Çaldığımız devlet kapısı açılmazsa, taleplerimiz dinlenmezse elbette söyleyecek başka sözümüz olur. Ama devletin kapısı bizim kapımızdır, vatandaşın kapısıdır ve biz de devletin bir parçasıyız. Herkes şu anda bu millete hizmet etmek için farklı görüşte de olsa seferber olduysa artık niyet okumak yerine hizmete odaklanmak gerekir" dedi.

Avukatların adaletin ve hukuk devletinin en önemli parçası olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Masatlı ise; "Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile Türkiye’de yeni bir yönetim sistemi tesis edildi. Bununla beraber sayın Cumhurbaşkanımızın da yargı ile ilgili birtakım politikaları vardı. Bunun içinde yeni yargı strateji belgesi de önemli yer tutmakta ve Adalet Bakanlığımızın da koordinasyonunda şu anda tüm paydaşlar, yani başta Barolar Birliği olmak üzere, bilim insanları olmak üzere ve yargı içinde etkisi ve katkısı olan bütün kesimlerin dahili ile bir belge hazırlandı. Ümit ediyoruz bu da en kısa sürede gerçekleşecektir ve buna bütün paydaşlar yeteri kadar katkı sağlayacaktır" dedi.