Feyzioğlu’ndan kayyum eleştirisi

Feyzioğlu’ndan kayyum eleştirisi
Belediyelere kayyum atanması hakkında konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Vatandaş demokrasiye küserse bundan hepimiz sıkıntı çekeriz. Sandığa güvenmeliyiz" dedi.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı’nda 2 Eylül’de yapılacak olan yeni adli yıl açılış törenine katılma kararının ardından barolar tarafından eleştirilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, eleştirilere Habertürk televizyonunda Didem Arslan Yılmaz’ın programında yanıt verdi.

“Baroların her eleştirisi başımızın tacıdır” diyen Feyzioğlu, “Sosyal medyadan saldırı yapan insanlar. Adliyedeki işler umurunda olmayanlar var. İşte bunlar tuzu kuru. Şezlongunda oturuyor, ayağını uzatıyor, sodasını söylüyor, elinde telefon pıt pıt hakaretini yazıyor. Klavyesini çok kahramanca kullanıyor. Baroları kast edebilir miyim? Cümlenin başlangıcına geldiğinizde demişiz: ‘baroların her eleştirisi başımızın tacıdır’”dedi.

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasını da değerlendiren Feyzioğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“4 ayda ne olmuş olabilir diye bir soru işareti koyuyorlar. İdari tasarrufla seçilmiş insanların görevden alınması halkta çok büyük tepki yaratıyor. Bunun yolu bu değil adli yol olmalıdır. Adli yolun da güvenilir olması lazım. Olması gereken açısından kanun bu yetkiyi idari makamlara vermemeli. İlla ki yargısal işlemle olmalıdır. Bağımsız, keyfilikten uzak karar veren bir yargıyı inşa etmek lazımdı.

"HUKUK HER YERDE AYNI UYGULANMALI"

“Vatandaş demokrasiye küserse bundan hepimiz sıkıntı çekeriz. Sandığa güvenmeliyiz. Demokrasiyi Türkiye’nin her santimetre karesinde eksiksiz yaşayalım. Suçsuzluk karinesini tüm vatandaşlarımız için geçerli hak olarak benimseyelim. Sözün özü; seçilmiş kişilerin idari işlemle görevden alınması ilk bakışta demokrasiyle bağdaşmıyor. Çok çok zorunlu halde bunu yapıyorsanız, hemen yargıya intikal ettirirsiniz. Vatanın her karış toprağında hukukun aynı şekilde uygulanması gerekmektedir."

İlgili Haberler