Fiat bu ülkede artık sadece elektrikli otomobil üretimi yapacak

Fiat bu ülkede artık sadece elektrikli otomobil üretimi yapacak
2030 yılında elektrikli otomobillere geçmeyi planlayan diğer otomobil şirketlerinden önce davranan Fiat, üretimi hızlandırmak için bu yazdan itibaren İngiltere’de sadece elektrikli otomobiller sunacağını duyurdu.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Fiat, 1 Temmuz tarihinden itibaren İngiltere’deki bayilerinde geleneksel içten yanmalı motorlara sahip modellerin satışının durdurulacağını açıkladı. İtalyan marka, bundan böyle ada ülkesinde sadece elektrikli ve hibrit modeller sunacak.

Fiat’ın performanslı otomobil departmanı Abarth için de aynı durum geçerli. Standart modellere göre daha güçlü arabalar ortaya koyan Abarth da benzer yol izleyerek sadece elektrikli ve hibrit modellere yer verecek. Yöneticiler, bu adımını Fiat tarihindeki “kilit nokta” olarak ifade ediyor. Fiat ve Abarth İngiltere Genel Müdürü Greg Taylor konu hakkın şu ifadeleri kullandı:

Fiat’ın tarihindeki bu adım, tüm müşterilerimiz için uygun fiyatlı ve sürdürülebilir mobilite çözümleri sağlama sözümüzdeki önemli bir noktayı işaret ediyor. Bu girişim, yeni 500’ün popülaritesinin öncülüğünü yaptığı, şehir içi kullanım için tasarlanan araçlarımıza oldukça uygun.

İlgili Haberler