Fidan ve Akar için istikamet Meclis

Yeniçağ Ankara Temsilcisi usta gazeteci Ahmet Takan'ın CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe araştırma komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray ile yaptığı söyleşide öğrendiklerimiz de var, öğrenemediklerimiz de.

Sadece komisyon üyeleri değil, Gazi Meclis'in 550 milletvekili de 80 milyona ulaşan vatandaşlarımız da birçok sorunun yanıtını öğrenemediler.

Çünkü ne MİT Müsteşarı Hakan Fidan ne de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar komisyona çağrılmadı.

Kendileri de, "Bu Gazi Meclis'e gitmek, 15 Temmuz'un şifrelerinin çözümüne katkı sağlamak Türk toplumuna karşı öncelikli görevimiz" diyerek komisyona gitmeyi düşünmediler.

Susmak ve bildiklerini anlatmamak, sokak dedikodularına ve siyasi senaryolara neden olur.

Fidan ve Akar'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne değil gitmemek koşarak gönüllü gitmeleri gerekir.

Takan açık seçik soruyor, Çıray ise çok net mesajlar veriyor ki, "Komisyonun süresinin son dakikasına kadar çağrıda bulunmaya devam edeceğim. Eğer buraya gelip cevap vermezlerse, soruyu milletin önünde, basın aracılığıyla soracağım onlara, öyle yazıyla falan değil. Milletin soruları olarak soracağım" diyor.

Ben de gazeteci olarak, halkın Anayasal hüküm olan haber alma hakkı çerçevesinde Akar ve Fidan'ın sorulara Meclis'te yanıt vermek zorunda olduklarını ekliyorum.

Çıray, "Kaçtıkları yere kadar kaçanları kovalarız. Bu bizim şahsi meselemiz değil. Bir devletin, milletin varoluşsal sorunundan söz ediyoruz" diyor.

Yerden göğe kadar haklıdır.

15 Temmuz'da kahpe FETÖ'nün kalleş darbe girişimi demokrasiye, cumhuriyete, vatanının bölünmez bütünlüğüne karşı ayaklanmadır.

Millet şehitler vererek asker ile polis ile bu ayaklanmayı bastırmıştır.

Bugün Cumhurbaşkanı'ndan en alt seviyedeki devlet memuruna düşen görev FETÖ'nün kökünün kazınmasına destek vermektir.

Milletin hizmetinde olan Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı milletin temsilcilerinin sorularına yanıt vermekten kaçarlarsa, milletten kaçmış sayılırlar.

Ayrıca siyaset kurumunun mabedi olan meclisin itibarını da çiğnemiş olurlar.

O Gazi Meclis'e saygı sadece 1 Ekimlerde açılış törenlerinde protokol locasında yer almakla gösterilmez.

Bu saygıyı sağlayacak diğer sorumlular ise 15 Temmuz darbe girişimi araştırma komisyonu başkanı Reşat Petek ve AK Partili üyelerdir.

Aslında bu komisyonlarda iktidar, muhalefet gibi bir ayrım olmamalı ve herhangi bir üyenin soru sormak istediği kişiler oy birliği ile davet edilmelidir.

Yoksa hazırlanacak rapor ve ortaya çıkacak sonuç eksik olur, sakat olur ki komisyona verilen görev de layıkıyla tamamlanmamış olur.

Sonuç olarak söylemek gerekir ki Akar ve Fidan için tek istikamet Meclis Komisyonudur.

Yazarın Diğer Yazıları