FIFA Başkanı Infantino’dan Demirören açıklaması

FIFA Başkanı Infantino’dan Demirören açıklaması
FIFA Başkanı Infantino, TFF Başkanı Demirören’in İddaa ihalesini kazanması ile ilgili “Ayrıntılara vakıf değilim. Çok hoşuma gitmiyor böyle şeyler” dedi.

FIFA’ya üye 47 federasyonun başkan ve yöneticilerini bir araya getiren FIFA Futbol Zirvesi, 13-15 Şubat tarihleri arasından İstanbul’da gerçekleşti.

Stratejik konuların görüşüldüğü ve Türkiye’nin 2’nci kez ev sahibi olduğu zirve sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan FIFA Başkanı Gianni Infantino, “Benim için de burada olmak büyük bir onur. Bir kere daha bu güzel şehre gelmekten ötürü çok mutluyum, bu şehri çok seviyorum. Aynı şekilde sizin ülkeniz de futbolu çok seviyor onu da biliyorum” dedi.

Türkiye’de bu sezon kullanılmaya başlanan ‘VAR’ sistemi hakkındaki eleştirileri yanıtlayan Gianni Infantino, “Maç kaybettiğinizde başkasının hatası olduğunu düşünürsünüz. Eskiden hakemin suçuydu, şimdi VAR’ın suçu. Kaybedenin hiç suçu olmuyor. Genelde hakemleri eleştiriyorlar, şimdi de VAR’ı. Suçlamak alışkanlık olarak yaptığımız bir şey” dedi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in iddiaa ihalesini almasını değerlendiren Infantino, “Ayrıntılara vakıf değilim. Çok hoşuma gitmiyor böyle şeyler. Tam detaylarına hakim olmadığım için konuşmakta rahat değilim. FIFA içinde de bununla ilgilenecek kurumlar var” ifadelerini kullandı.

İşte Infantino’nun 3 Temmuz’daki Şike Süreci ve Türkiye’deki futbol ortamıyla ilgili yaptığı değerlendirmeler…

“3 TEMMUZ’LA İLGİLİ BİR PİŞMANLIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Türk kulüplerinin FIFA olan dosyaları ve 3 Temmuz süreci hakkında gelen soruya ise Gianni Infantino, “Herhangi bir pişmanlık söz konusu değil, sonuçta bağımsız kurullardan bahsediyoruz. Bir tek üzüntümüz şu olabilir; Bütün bu işlerden para kazananlar sadece avukatlar oldu. Çünkü yıllarca sürüyor bu işler. Hukukçular için iyi bir iş oluyor. Diğer taraftan baktığımızda çeşitli sonuçlara varıyorlar. Şu an bazı dosyalar var bizde transferle ilgili dosyalar. Ve sadece Türkiye’den de yok, birçok ülkeden sorun ve dosya var. Türkiye’de durum aslında giderek iyileşiyor. Artık sözleşme yaparken gerekli şartları yerine getirmek zorunluluğu doyuyor. Bugün artık kulüpler finansal açısından farklı yaklaşımlar yapıyor. Ellerindeki imkanlarla çalışmalarını sürdürmeleri gerekiyor. Sadece futbol kaynaklı unsurlar yok. Genel olarak şunu söyleyebiliriz; Öncelikle kurallara saygı göstermek lazım. Bu mesaj bütün kulüplerin başkanlarına yönelik. Çünkü bazen çok tartışmalı yerlere gelebiliyoruz. Bu tartışmalar sonucunda olumlu bir yere varmak lazım. Yetkililer bir şey söylediği zaman herkes onları dinliyor. Önemli görevlerde olanların, serikanlı olması gerekiyor. Futbol bir tutku, elbette çok heyecanlanıyoruz zaman zaman. Ama kaybettiğimizde bunun bir spor olduğunu unutmayalım. Kaybetmek bir trajedi değil. Bir şey söylediğimiz zaman dikkat etmemiz lazım. Öbür türlü bir şiddet ortamı doğabiliyor” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE MAÇ OYNANMASI ZOR”

Katar’da yapılacak Dünya Kupası ile ilgili, maçların Türkiye’de de oynanma ihtimalinin sorulması üzerine ise Infantino, “Eğer Türkiye’yi yerinden alıp, Katar’a yaklaştırırsanız olur. Gerçek anlamda bir komşu değil. İlişkiler iyi olabilir ama coğrafi olarak yakın değil. Dolayısıyla maç olması Türkiye’de zor olur ama göreceğiz” cevabını verdi.

İlgili Haberler