'FIFA En İyiler' ödülleri sahiplerini buldu

'FIFA En İyiler' ödülleri sahiplerini buldu
FIFA'nın en İyiler (The Best) ödül töreni İtalya'nın Milano kentinde düzenlendi. Törende yılın en iyi futbolcusu Lionel Messi oldu.

FIFA, futbolda 2019 yılının en iyilerini seçti! İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen ödül töreninde yılın en iyi futbolcusu Lionel Messi oldu. 'Yılın Kadın Oyuncusu' ödülüne ise Megan Rapinoe layık görüldü.

En iyi gole verilen Puskas Ödülü, Debrecen formasıyla Ferencvaros'a 90+3. dakikada röveşata golü atan Daniel Zsori'nin oldu.

Brezilyalı yıldız furbolcu Alisson Becker, 'En İyi Erkek Kaleci' ödülüne layık görüldü. 2019'da En İyi Kadın Kaleci ödülü, Sari van Veenendaal'ın oldu. ​

2019'da Fair Play ödülü, Marcelo Bielsa ve Leeds United'a verildi. Geçen sezon Championship'in 45. haftasında Premier Lig'e yükselme mücadelesi veren Leeds United ile Aston Villa karşı karşıya gelmiş ve Leeds United Teknik Direktörü Bielsa, 1-1 berabere biten maçta takımının Aston Villalı bir futbolcu sakatlık yaşadığı sırada gol atması nedeniyle oyuncularına bilerek gol yemeleri için talimat vermişti.

FIFA'da yılın erkeklerinden kurulu 11'i şöyle:

Alisson, Ramos, De Ligt, Van Dijk, Marcelo, Modric, De Jong, Hazard, Messi, Ronaldo, Mbappe